Jednostavan trik uz koji će avokado za dvije minute biti zreo i spreman za jelo

Lifestyle 02. lis 202418:26 0 komentara
Pexels

Avokado je omiljen iz mnogih razloga, ali obično morate pričekati da dozrije prije nego što ga pojedete. Srećom, možete ubrzati taj proces.

Express piše da vam je potrebno samo dvije minute i mikrovalna pećnica.

No postoji jedan uvjet – ovaj trik funkcionira samo za avokade koji su skoro zreli, a ne za one koji su potpuno tvrdi.

Prvo, prerežite avokado na pola i uklonite košticu, zatim omotajte svaku polovicu u prozirnu foliju koja je sigurna za korištenje u mikrovalnoj.

Zatim stavite avokado u mikrovalnu pećnicu na visoku temperaturu dvije minute, a potom pustite da se voće ohladi.

Dok je još uvijek omotan u plastiku, isperite polovice avokada pod hladnom vodom kako biste spriječili daljnje kuhanje.

Odmotajte avokado i koristite ga kako želite – bilo kao nadjev za sendvič, u salatama, guacamoleu ili za tacose.

Nažalost, ako su vaši avokadi iznimno tvrdi i trenutačno nejestivi, ovaj dvominutni trik jednostavno neće funkcionirati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!