Usvojite ih danas: Navike ljudi koji nikada nisu bolesni

Lifestyle 04. lip 202408:20 0 komentara
Pexels / Ilustracija

S vremena na vrijeme naiđemo na ljude koji tvrde da nikada nisu bolesni. Tijekom promjena vremena i pada temperatura kakvo je karakteristično za prijelazna godišnja doba, korisno je podsjetiti se nekih trikova za "buđenje" imuniteta.

Prehlade ih zaobilaze, imunitet im je jak, epidemija gripa im ne može ništa i djeluju kao nadljudi sa nevjerojatno jakim imunitetom.

U čemu je njihova tajna?

Istraživanja pokazuju da su ovo navike kojih se pridržavaju, a koje viruse drže podalje, prenosi krstarica.com.

Odlaze na spavanje ranije

Osobe koje spavaju osam sati tijekom noći imaju manje šanse da zakače virus u odnosu na one koji spavaju sedam ili manje sati, tvrde stručnjaci. Organizam se noću obnavlja i uravnotežuje hormon stresa koji nas čine podložnijim različitim infekcijama.

Jedu “šarenu” hranu

Ako jedete namirnice u različitim bojama, nećete imati sve potrebne antioksidanse i pomoći organizmu da se odbrani od virusa. Neka se na vašem tanjiru nađe voće i povrće poput bundeve, slatkog krompira i šargarepe, zeleno lisnato povrće, citrusno i bobičasto voće, kiseli kupus i paprika, bademi i drugi orašasti plodovi.

Piju zeleni čaj

Studija provedena u Americi pokazala je da osobe koje popiju školu zelenog ili crnog čaja u toku dana stvaraju tri puta više interferona, moćnog proteina koji uništava viruse koji nas napadaju. Osim otpornosti na bolesti, zeleni čaj kao jedan od namirnica najbogatijih antioksidansima poznat je i po mnogim drugim prednostima za zdravlje.

Unosite probiotike

Dobre bakterije u našim crijevima važne su za imunitet. Ako ne želite uzimati suplemente koji sadrže probiotike, unesite više fermentiranih proizvoda, jogurta ili kiselog kupusa, na primjer. Jedno od “alternativnih” i najukusnijih rješenja je – kimchi.

@thefoodinbox Easy kimchi for beginners! We’ve been making soooo much of this kimchi lately! We’re by no means experts, but this recipe is really great because it can be eaten straight away without any fermentation but still has delicious flavour 😇 Here’s all the ingredients you’ll need CABBAGE: 1 Wombok cabbage Salt Water KIMCHI PASTE: 3/4 cup gochugaru chilli flakes (you can get these from Korean supermarkets) 3/4 cup hot water 1 x apple sauce packet/jar (a baby food one is fine!) 6 tbsp fish sauce 3 tbsp sugar 1 x julienned carrot 4 x chopped spring onion 10 x minced garlic cloves All the steps for making the kimchi are in the video! Kimchi is quite expensive if you buy it ready made in the supermarket nowadays, last time we checked and our favourite brand was $14 for a small bucket 😢 so making our own is a budget friendly way to keep our grocery bill down! Perfect as a side dish, or in kimchi fried rice, and best of all it’s healthy too 😀 Shout out to @Alissa Nguyen | Gaming Foodie for sharing this recipe a few weeks ago, it’s become a staple in our house now 🙌🏼 #sydneycooking #easykimchirecipe #kimchihacks #koreanrecipes #sydneyfoodblogger #kimchirecipe ♬ Feather – Sped Up – Sabrina Carpenter

Ne dodiruju lice

Ako se odviknete od trljanja očiju, nosa i prinošenja ruku ustima, smanjit ćete rizik od respiratornih virusnih infekcija za 41 posto, pokazuju istraživanja. Redovno perite ruke, a tijekom sezone gripa ispirajte nos i grlo rastvorom morske soli u toploj vodi kako biste očistili neželjene čestice koje su se nakupile.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!