Recept za hrskavi proteinski čips od luka

Cooking 16. sij 202508:35 0 komentara
Zdjela čipsa
Pexels/Ilustracija

Ovaj snack s lukom dobiva dodatnu dozu proteina zahvaljujući posnom siru, koji je niskokaloričan i bogat proteinima. Idealni su za sve koji paze na prehranu, ali žele uživati bez grižnje savjesti!

Sastojci:

  • 1 luk
  • 1 šalica posnog sira
  • 1 jaje
  • Sol i papar
  • Malo svježeg timijana
  • ½ žličice suhog origana
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane. Ogulite luk i narežite ga na kolute. U zdjeli pomiješajte posni sir, jaje, sol i origano dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Prelijte maslinovo ulje po limu za pečenje. Savjet – budite izdašni s uljem jer će čips biti hrskaviji!

Na lim stavite otprilike jednu i pol žlicu smjese od posnog sira i žlicom je oblikujte u krugove veličine kolutića luka. Na svaki krug smjese stavite po jedan kolut luka i lagano ga pritisnite. Gornji dio kolutića luka nakapajte još malo maslinovog ulja te začinite solju, paprom i timijanom, piše Novi list.

Pecite u pećnici 24-28 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Izvadite gotov čips iz pećnice i pustite ga da se nekoliko minuta hladi. Potom ih pažljivo izvadite špatulom i poslužite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!