Ministrica uprave: Očekujem kvorum, Vlada funkcionira

Vijesti 13. svi 201611:03 > 11:06
N1

"Očekujem kvorum i da će biti izglasani svi zakoni raspravljeni ovoga i prošlog tjedna", kazala je u Saboru Dubravka Jurlina Alibegović, ministrica uprave iz kvote Mosta.

Zamoljena je, naime, da prokomentira nefunkcioniranje saborske većine, zbog kojeg je ovaj saziv Sabora u svom kratkom mandatu ostajao bez kvoruma više puta.

“Ja sam predstavnica Vlade pa bih vas zamolila da o kvorumu i izglasavanju zakona pitate zastupnike, potpredsjednike i predsjednika Sabora”, izjavila je ministrica. S primjedbom novinara da je posao Vlade upravo bez “amena” Sabora beskoristan, Jurlina Alibegović se slaže.

“Naravno, zato Sabor treba izglasati relevantne zakone za dobrobit društva”, ustvrdila je.

Na pitanje o ocjeni suradnje Mosta i HDZ-a, navodi da nema problema.

“Jučer je bila sjednica Vlade sa puno točaka dnevnog reda, sve su donesene jednoglasno. Ne vidim nikakvog problema oko redovnog djelovanja članova Vlade na sjednici”, kazala je.

Izmjene o financiranju izborne promidžbi i političkih stranaka

Iako su predlagači zakona o financiranju političkih stranaka i izborne promidžbe klubovi zastupnika, navodi da se Vlada usuglasila s njim i ne vjeruje da će zbog njega doći do problema u financiranju stranaka, s obzirom na njegovo donošenje i primjenu u ovoj godini.

“Nisam članica političke stranke, pa ne znam kakvi su bili planovi strankama za ovu godinu.
Osobno smatram da neće biti apsolutno nikakvih problema i da će stranke moći ostvariti financiranje na najbolji način tijekom ove godine u skladu s ovim zakonom”, ustvrdila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.