Orešković: 'Pozivam Karamarka i Petrova da podnesu ostavke!'

Vijesti 03. lip 201613:11 > 15:42
Marko Prpic PIXSELL / N1

Premijer Tihomir Orešković održao je press konferenciju u Vladi RH. 'Ne dajem ostavku, niti sam to planirao', započeo je premijer.

“Hvala onima koji su jučer poslali poruku podrške. Rekao sam da sam tu za građane Hrvatske, i ostat ću. Sjednica je odgođena jer sam moramo na hitan sastanak s kolegama iz SOA-e (Sigurnosno-obavještajne agencije), ali o tome ne mogu previše govoriti. Sastanak je bio hitan.”

“Što se tiče kurikularne reforme – nikada nije bila upitna, ona se nastavlja”, poručio je nadalje Orešković. “Svima je jasno da je politička situacija počela ugrožavati nacionalne interese. Vidjelo se i to kod pokušaja plasiranja obveznica u Londonu. Ja sam odgodio prodaju”, rekao je. Smatra da uvjeti nisu bili povoljni za nas.

“Kao što znate, odnosi između Karamarka i Petrova postali su prevelik teret za ovu Vladu i Hrvastku. Uložio sam napor da im se odnosi poprave, ali, nažalost, to je bilo nemoguće. Zbog toga pozivam Karamarka i Petrova da se u nacionalnom interesu povuku sa svojih dužnosti, kako bi Vlada mogla nastaviti reforme, čije prve rezultate već vidimo. Tako ćemo potvrditi stabilnost Vlade koja će do kraja provesti reforme i izvesti domovinu iz krize.”

Premijer ne želi nove izbore.

“Vlada je već pokazala da smo pokrenuli kvalitetne reforme, imamo dobre temelje i ako možemo ovu političku situaciju srediti, ovo će biti sjajna godina za RH. Ovo će sada biti bitka za Hrvatsku i nadam se da će ljudi donositi odluke koje su u najboljem interesu Hrvatske, te da ćemo zajedno ići naprijed”, rekao je premijer i otišao.

Nije odgovarao na novinarska pitanja.

To je bilo prvo obraćanje premijera javnosti nakon što je u četvrtak odjednom odgođena sjednica Vlade.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.