Albanac uhvaćen s više od sedam kilograma heroina

Vijesti 08. svi 201514:25 > 14:27
Ilustracija

Albanac (62) koji je u automobilu talijanskih oznaka, preko granice s Crnom Gorom nedaleko Dubrovnika, pokušao prokrijumčariti gotovo 7,5 kilograma heroina zadržan je u istražnom zatvoru, a protiv njega je pokrenuta istraga zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je na svojoj internetskoj stranici objavilo da je istražni zatvor uhićenom albanskom državljaninu, koji ima prebivalište u Italiji, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku u četvrtak odredio zbog opasnosti od bijega.

Heroin koji ‘na ulici’ vrijedi preko tri milijuna kuna, pronađen je u srijedu na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići. Droga je bila pakirana u 14 paketića ukupne težine 7,417 grama i sakrivena u posebno napravljenom bunkeru ispod podnih obloga vozila.

U policiji kažu da su tijekom ulazne granične kontrole policajci postaje Gruda osjetili miris ljepila kojim su zalijepljene podne obloge čitavom dužinom vozila, zbog čega su posumnjali na krijumčarenje i od suda zatražili nalog za pretragu.

Pregledom je ispod podnih obloga pronađen posebno izrađen bunker u kojem se nalazila droga čija “sveukupna tržišna vrijednost iznosi preko milijun i 500 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji dosegla iznos od preko tri milijuna kuna”, navodi se u policijskom izvješću.