Kotromanović o Nikoliću: Ma jadno, očito čovjek ima problema

Vijesti 05. kol 201509:58 > 10:01
N1

Ministar obrane Ante Kotromanović komenitrao je danas, tijekom svečanog obilježavanja 20. obljetnice "Oluje" u Kninu, jučerašnje izjave srpskog predsjednika Tomislava Nikolića.

“Ma jadno, očito čovjek ima problema s poviješću, s budućnošću, očito ima problema sam sa sobom. Mi cijenimo sve, ali trudit ćemo se izgraditi našu hrvatsku državu najbolje što možemo. Mi smo na dobrom putu, a oni, ako će ovako nastaviti, ostat će tamo gdje jesu”, kazao je.

Podsjetimo, Nikolić je jučer na Fruškoj Gori prisustvovao parastosu za žrtve akcije “Oluja”, nakon kojih je poručio da su Srbija i Srbi spremni na oprost i pomirenje ali, kako je rekao, ”ne zavisi sve samo od nas”.

“Dio hrvatskog naroda, onaj dio koji i sada kroji sudbinu svoje države i određuje njen odnos sa svojim srpskim narodom mora živjeti s tim”, rekao je Nikolić, podsjetivši na neizbrisivu sliku kolone od 250.000 hrvatskih građana srpske nacionalnosti koji su, kako je rekao, “osim golog života i obiteljskih fotografija nosili još samo beskrajnu tugu u koloni srama onih koji ih proteruju”.

Vaša ognjišta, dodao je on, “bezumnici su pretvorili u oganj, a vaše stradanje i patnju slave kao svoju pobjedu i dan kada su obnovili državu, koja im je ostala od Pavelića, a bila priznata jedino od Hitlera”.