Orešković: Uvjeren sam da će ćirilica doći do Vukovara

Vijesti 06. sij 201612:52 > 12:55
N1

Novi hrvatski mandatar Tihomir Orešković bio je u srijedu na prijemu Srpskog narodno vijeća.

Cijeli prijem popratili smo ovdje.Orešković je svima pravoslavne vjere čestitao Božić i poželio sve najbolje u 2016. godini.

“Evo vidite da sam dobio i novčić, malo sreće je uvijek dobrodošlo, ali samo teški rad će nas dovesti naprijed”, rekao je okupljenim novinarima, pokazujući novčić.

O navodnom praćenju Petrova, o čemu više možete pronaći u gostovanju Nikole Grmoje OVDJE, kaže da nema nikakve informacije, pa ne bi odmah komentirao.

“Mislim da smo danas čuli prekrasne govore, i ja sam na jedan način bio tu manjina, odrastao sam u mjestu gdje je bilo i drugih predstavnika naših manjina, i uvjeren sam da i manjine u Hrvatskoj dodaju bogatstvo ovoj zemlji.”

Na pitanje o Vukovaru i pitanju ćirilice odgovara da je uvjeren da će doći vrijeme i za ćirilicu u tom gradu.

“Uvjeren sam da će ćirilica doći do Vukovara. Osobno sam bio u Vukovaru, imao sam priliku osjetiti to, ćirilica će doći, ali u svoje vrijeme. Rane su svježe i vrijeme treba učiniti svoje”, rekao je Orešković.

“Mislim da svi čekate poteze, ali ovih dana, to znate, vidjeli smo se Petrov, Karamarko i ja, i proces ide dalje”, rekao je o potezima nadolazeće Vlade.

“Prvo ćemo formirati Vladu i onda definirati korake, sve će biti jasno”, rekao je i kaže da se moramo pobrinuti da smanjimo javni dug, i da međunarodna zajednica postane svjesna toga da radimo na tome.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.