Plenković poslao poruku oporbi: Zapitajte se jeste li za zdrav razum ili ćete slijediti lažni narativ

Vijesti 16. lis 202410:35 0 komentara

U Zagrebu se u srijedu održava 32. sjednica Vlade. Na dnevnom je redu prijedlog izmjena i dopuna Zakona o minimalnoj plaći (EU) te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o tržištu rada.

“Slijedom jučerašnjeg izvješća o radu Vlade, mislim da je to prigoda da i javnosti i zastupnicima predstavimo glavne naglaske naših postignuća”, započeo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Podsjetili smo da smo u vremenima krize očuvali socijalnu koheziju, radna mjesta, osnažili hrvatsko gospodarstvo i uz pakete pomoći smo omogićili ostvarenje strateških ciljeva”, dodao je.

Podsjetio je na rast plaća, mirovina, visoku zaposlenost i nisku nezasposlenost.

“Najavili smo i nove aktivnosti, prije svega iznos minimalne plaće 970 bruto eura s 1.1. iduće godine. Sve je to na tragu našeg ambicioznog plana da prosječna plaća bude 1600 eura na kraju našeg trećeg mandata”, dodao je.

“Ovo jučer je bila prilika da govorimo o važnim međunarodnim temama, jačanja međunarodnim položaja RH, nasuprot aktivnostima dijela oporbe koja prati Milanovića u slabljenju međunarodnog položaja u NATO-u i EU-u”, poručio je Plenković.

“Milanović plasira lažne teze”

“Wiesbaden je zadsad u Njemačkoj i ne namjerava otići u neku drugu zemlju. Lažne informacije od strane oporbe i to što se prave nevještima, čak i kad hrvatski mediji postave upit NATO-u i NATO odgovori da ako vojnici budu poslani u Wiesbaden bit će tamo, a ne u Ukrajini, još uvijek im nije jasno znači li to slanje vojnika u Ukrajinu”, kazao je Plenković.

Poručio je da lažne teze plasira Milanović, a oporba ga slijedi u tome. “Pozvali smo ih jučer da to ne čine jer imaju te nek sitne politikantske interese uoči predsjedničkih izbora koje možemo razumjeti, ne i prihvatiti. Problem je u tome što ova generacija SDP-a i te lijeve oporbe i tih kvazi-desnih stranaka, a u biti populista koji ništa ne pridnose Hrvatskoj, ruše hrvatski kredibilitet u EU i NATO-u. Radi se o generaciji političara koji osobno nisu ništa pridonijeli ulasku Hrvatske u EU i NATO, a ako nisu osobno, onda nemaju nikakav osjećaj identifikacije s tim velikim postignućima. Čini mi se da bi nekima u oporbi bilo draže da nismo u NATO-u, a nekima da nismo ni u EU-u nego bi zvali stričeve da im šalju iz Amerike ili Australije eure.”

Osvrnuo se i na optužbe iz SDP-a da je HDZ kriminalna organizacija. “SDP je lopovska organizacija koja je krala na unutarstranačkim izborima, vrlo nedavno, plus imaju bivšeg glavnog tajnika iz Grbinovog vremena gdje se vodi kazneni proces također zbog kaznenih djela u vođenju stranke, pa kako oni nama, tako i mi njima.”

Dodao je i da “Milanović stalno gura Hrvatsku u proruski narativ i ruši našu zapadnu pripadnosti, radi nam se međunarodni problem gdje naši saveznici u NATO-u više neće biti sigurni jesmo li tu”, kazao je Plenković.

Na kraju je poslao i poruku oprobi. “Oporbi poruka, kad dođe glasovanje u Saboru, zapitajte se jeste li za Hrvatsku u EU-u, NATO-u, za zdrav razum ili ćete slijediti lažni narativ da se šalju vojnici u Ukrajinu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!