Poskupljenje u domovima: Naplaćuju im korištenje klima i balkona?!

Vijesti 13. ruj 202413:27 1 komentar
N1 / Ilustracija

Prije manje od dva tjedna povećane su mjesečne naknade u domovima za starije i nemoćne Splitsko-dalmatinske županije.

Od 1. rujna 2024. cijene smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe u Splitsko-dalmatinskoj županiji povećane su za 40%, što je izazvalo val nezadovoljstva među štićenicima i njihovim obiteljima.

Županijska vijećnica Mosta Milija Baldić Lukšić ističe nevjerojatan podatak – usluge poput korištenje balkona i klima uređaja dodatno se naplaćuju!

“Potpuno je neprihvatljivo da se u 21. stoljeću dodatno naplaćuju osnovne usluge poput korištenja balkona ili klima uređaja u domovima za starije. Ovakva netransparentnost u određivanju troškova ne smije se tolerirati.

Sprema se peticija štićenika

Štićenici i njihove obitelji zaslužuju pojašnjenje i pravedne uvjete”, istaknula je na konferenciji za medije prije sjednice Županijske skupštine, prenosi Dalmatinski portal.

Ta stranka zahtijeva reviziju načina donošenja odluka u domovima za starije te jasno i transparentno definiranje svih troškova. U stranci smatraju kako je potrebna hitna reakcija kako bi se zaštitili interesi štićenika koji su pogođeni ovim povećanjima.

“Štićenici domova već pripremaju peticiju za pravednije uvjete. Most im pruža punu podršku u njihovim nastojanjima”, poručili su njegovi predstavnici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare