Topi se pruga: “Tračnice mogu doseći i do 60 stupnjeva”

Vijesti 17. srp 202420:56 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Dio željezničke pruge na relaciji Oštarije - Knin - Split deformirao se usred toplinskog udara. Šteta je u međuvremenu sanirana.

Zbog visokih temperatura nastaju problemi na željezničkim prugama u Hrvatskoj. Deformirao se kolosijek između Unešića i Perkovića na pruzi Oštarije – Knin – Split.

Djelatnici Hrvatskih željeznica odmah su izašli na teren, a za vrijeme saniranja pruge putnike su prevozili autobusi. Nakon višesatnog popravka, dionica je ponovno puštena u promet.

U Hrvatskim željeznicama ističu kako su ovakve intervencije uobičajene za ovo doba godine, a ovog ljeta bilo ih je već nekoliko.

“U ovo doba godine u tračnici temperatura može doseći 60 stupnjeva. Opće je poznato da se metali šire po toplini, tako da uslijed toga dolazi i do deformacije kolosijeka. Sanacija kolosijeka se vrši na način da se višak tračnica izreže, spoji se sa spojnicama spojnim vijcima, a nakon toga, kada se spuste temperature, vrši se zavarivanje”, rekao je za Dnevnik.hr Safet Hadžić, zamjenik direktora Sektora za održavanje HŽ Infrastrukture.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!