Dio Zagreba od danas bez tople vode

Vijesti 15. srp 202416:21 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Špansko, Malešnica i Gajnice od danas nemaju toplu vodu. HEP radi na revitalizaciji magistralnog vrelovoda u Ulici Dragutina Golika. Tople vode neće imati do 29. srpnja.

HEP-Toplinarstvo u razdoblju od 15. srpnja 2024. do 29. srpnja 2024. obustavit će isporuku tople vode krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice, zbog radova revitalizacije magistralnog vrelovoda koji se provode u Ulici Dragutina Golika, priopćili su ranije iz HEP-a.

Radovi obuhvaćaju zamjenu dotrajalog šahta magistralnog vrelovoda novim kako bi se osigurala kontinuirana i sigurna isporuka toplinske energije naseljima u zapadnom dijelu Zagreba.

Krajnji kupci u tim naseljima i prethodnih su godina povremeno ostajali bez tople vode zbog revitalizacije vrelovodne mreže, jer su radovi zbog velikog opsega podijeljeni u više faza.

HEP-Toplinarstvo napominje kako su svjesni činjenice da obustave isporuke tople vode znatno utječu na kvalitetu života krajnjih kupaca, međutim bez obustava nije moguće provesti ovako kompleksne i zahtjevne radove, posebno jer za naselja Špansko, Malešnica i Gajnice ne postoji mogućnost obilazne opskrbe toplinskom energijom.

Predmetni radovi dio su projekta “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba”, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Zamjenom dotrajale vrelovodne mreže znatno će se smanjiti broj obustava isporuke toplinske energije i broj hitnih intervencija zbog puknuća cijevi, a povećat će se sigurnost vrelovodne mreže u sljedećih 40 godina.

Popis obustava isporuke tople vode u sklopu ovog Projekta objavljen je na web-stranici www.hep.hr/toplinarstvo u rubrici Krajnji kupci – Bez toplinske energije. Krajnje kupce HEP moli za strpljenje i razumijevanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!