Drama na Jadranu: Putnik pao u more s kruzera, u tijeku potraga, oglasilo se Ministarstvo

Vijesti 09. kol 202412:24 > 14:51 0 komentara
Policija
Dino Stanin/Vecernji list/PIXSELL

U tijeku je potraga za putnikom koji je pokraj otočića Jabuka pao s kruzera Explorer Of The Seas u more. Kako je objavljeno iz Nacionalne središnjice za spašavanje, radi se o mlađem državljaninu Ujedinjenog kraljevstva.

Na moru su vidljive brodice koje vjerojatno pomažu u potrazi, piše Dubrovački dnevnik.

“U tijeku je potraga u kojoj sudjeluje i policija, a koordinira ju središnjica za traganje i spašavanje na moru. Policija će istražiti i što se dogodilo”, kažu u policiji.

Više informacija znat će se tijekom dana.

Prije nekoliko dana kruzer je bio u Dubrovniku, a u podne je trebao uploviti u Zadar.

“Roditelji su došli provjeriti jesam li ja čovjek u moru”

“Trenutno sam na brodu, svi možemo samo nagađati što se dogodilo, ali jučer i noćas je na brodu bilo jako, jako vjetrovito. Probudio sam se u 4 ujutro kad su moji roditelji došli provjeriti da nisam ja čovjek u moru”, napisao je jedan putnik s broda.

“Kruzer i čamci s njega te lokalne brodice koje pomažu potrazi formirali su liniju u moru široku Također na ovom brodu imaju nekoliko lokalnih brodova s ​​obje strane i oko 6 brzih spasilačkih porinuća. Formirali smo liniju u moru široku oko 3 i nešto kilometara i češljamo područje. Ipak, 7 ili više sati u moru, šanse nisu velike. Ako je osoba pala s 12. palube, tada bi osoba snažno udarila u vodu, to je pad s oko 25 metara”, napisao je drugi putnik.

Ovo je kruzer s kojega je muškarac pao u more:

Oglasilo se Ministarstvo

“Intenzivna akcija koordiniranog traganja za nestalom osobom s putničkog broda provodi se u širem području viškog arhipelaga, uz angažman pomorskih i zračnih jedinica.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC) koordinira akciju traganja i spašavanja za nestalom osobom u moru viškog arhipelaga, koja je pokrenuta jutros, 9. kolovoza u 05.00 sati, nakon zaprimanja dojave zapovjednika putničkog broda tijekom plovidbe nedaleko otočića Jabuka, iz smjera Dubrovnika prema Zadru.

Akcija spašavanja

Sukladno uspostavljenom planu akcije traganja i spašavanja, u potrazi za mlađim državljaninom Ujedinjenog Kraljevstva u akciju traganja uključene su Lučka kapetanija Split, Ispostava lučke kapetanije u Hvaru, zatim Obalna straža RH sa brodom i zrakoplovom, kojim se pretražuje područje nestanka te službenici iz Postaje pomorske i aerodromske policije u Zadru.

U traganje za nestalim angažirane su i posade putničkih brodova „EXPLORER OF THE SEAS“, „AF MARINA“ i „OLYMPOS SEAWAYS“ te vlasnici privatnih brodica, koji su se svojevoljno priključili akciji. Od početka akcije se putem obalnih radio postaja (ORP Split-radio i ORP Zadar-radio), odašilje obavijest o čovjeku u moru (‘PAN-PAN’), prema svim sudionicima u pomorskom prometu. Po saznanju novih informacija pravovremeno ćemo obavijestiti javnost”, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!