Fokus od sutra više nije parlamentarna stranka

Vijesti 23. kol 202417:01 3 komentara
Josip Mikacic/PIXSELL

Od subote 24. kolovoza, Fokus prestaje biti parlamentarna stranka niti će stranka imati svoj Klub zastupnika u Županijskog skupštini Zagrebačke županije.

Fokus gubi dva grada i veliku općinu

Stranci je presudilo pretjerano trošenje novca u kampanji dok je jedini mandat osvojio Dario Zurovec – čovjek kojeg su iz te kampanje izbacili, prenosi Jutarnji list.

Iz stranke uz Zurovca izlaze četiri od šestero skupštinara iz Županijskoj skupštini Zagrebačke županije.

Također, iz stranke izlaze i uz saborskog zastupnika Zurovca, izlazi i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian te načelnik Općine Križ, Nenad Magdić, čime Fokus gubi dva grada i veliku općinu.

“Djeca idu svojim, roditelji svojim putem, a alimentacija se plaća proračunskim novcem, putem saborskog mandata”, kaže Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje i jedini parlamentarni zastupnik Fokusa koji je izborio saborski mandat i to s 14. mjesta na listi putem preferencijalnih glasova i time potvrdio svoj mandat, osvojen i 2020. godine.

Vijest o raskolu u Fokusu sutra će, u subotu, i službeno biti objavljena na konferenciji za medije na Markovom trgu.

Osnovan 2020. godine, Fokus je izborima godinu dana ranije, dobio čak četiri gradonačelnika sve uspješnih gradova u zagrebačkom prstenu – Dugo Selo, Samobor, Svetu Nedelju i Sv. Ivan Zelina.

U posljednjim parlamentarnim izborima su za kampanju potrošili 240. 000 eura i to većinom, pokazalo se, na Davora Nađija, da bi na koncu jedini mandat uzeo Zurovec za kojega nije bilo mjesta na reklamnim plakatima stranke. Novcem koji su dobivali od Zurovčevog mandata pokrivani su dugovi iz kampanje, koja se na istog tog Zurovca nije nimalo usredotočila.

“Dario Zurovec se očito dogovorio s HDZ-om, a sada okuplja pojedince kako bi slika da je žeton izgledala manje ružnom. Stranku nije uspio preuzeti jer mu je već i njegova županijska organizacija kojoj je predsjednik, i tim koji je sam birao, poručila kako Fokus nije na prodaju. Ovakvo provjetravanje je dobro, a od izbora za predsjednika stranke očekujem da ćemo izabrati osobu koja živi vrijednosti Fokusa te na povjerenju preko 40.000 glasova koje smo dobili na izborima nastavi graditi još jaču stranku”, komentirao je Davor Nađi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare