Zašto Milanović nije pozvan na summit? Grlić Radman: Samo bi pokvario vrijednosti

Vijesti 09. lis 202414:34 23 komentara
Gordan Grlić Radman
N1

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na summitu je u Dubrovniku, a tim povodom dao je izjavu za medije i komentirao nepozivanje predsjednika Zorana Milanovića na summit.

Summit su zajednički organizirali ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i hrvatski premijer Andrej Plenković, a na summitu sudjeluju visoki predstavnici 12 zemalja

Kako doznajemo, na summit u Dubrovniku dolazi i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ali ne i Zoran Milanović.

“On ima svoje događaje i formate, sudjeluje u procesu Brdo Brijuni u Crnoj Gori, a ovo je događaj koji je organizirala Vlada, predsjednik Vlade. Svaki dužnosnik ima svoj format i događaj koji organizira”, prokomentirao je Gordan Grlić Radman.

“Ne znam da li bi bilo bolje da je i on tu s obzirom na njegove izjave samo bi pokvario vrijednosti. Njegove izjave su vrlo kontroverzne, u jednom trenutku je neutralan, a u drugom uspoređuje Vladimira Putina i Benjamina Netanyahua, svašta smo čuli. Čovjek koji se nalazi u Crnoj Gori i koji ne prepoznaje prostor u koji je došao…”, istaknuo je.

“Što govoriti o politici predsjednika koji ne zna koje su mu dužnosti i što bi trebao raditi. Sve što radi, radi na štetu hrvatskih nacionalnih interesa”, objasnio je ministar.

Milanović pet godina nije napravio ništa osim što nas je blamirao, uporno ponavlja jednu te istu laž i zastrašuje hrvatsku javnost”, još jednom je prokomentirao izjave predsjednika Milanovića.

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare