Gosti TNT-a su Stjepko Pleština i Danijela Dolenec

Vijesti 13. srp 202416:01 0 komentara
TNT
N1

S KBC-a Rebro posljednjih se mjeseci u medije probijaju samo loše vijesti. Počelo je s pacijentima koji su umrli zbog zaraze legionelom, potom je bolnica pretrpjela hakerski napad zbog kojeg danima dio onkoloških pacijenata nije mogao ići na zračenja u zakazanim terminima, a onda je odzvonila i vijest o pokvarenoj klimatizaciji na odjelu pedijatrije.

Što je sve naša najveća bolnica napravila kako bi riješila posljedice hakerskog napada, koliko je opasna odgoda zračenja za liječenje onkoloških pacijenata, je li bilo zataškavanja i koliko su istinite informacije da Rebro nema back up podataka o pacijentima? Na ta i brojna druga pitanja za Točku na tjedan odgovara prvi čovjek onkologije na Rebru i zamjenik ravnatelja prof. dr. sc. Stjepko Pleština.

Zagrebačka “Možemo!” vlast otvorila je neslužbenu kampanju za pohod na još jedan mandat. Besplatna žičara za Zagrepčane, besplatan ulaz na gradske bazene, besplatan javni prijevoz za zagrebačke umirovljenike, proširenje socijalnih nakanda za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom koje primaju inkluzivni dodatak. Uz to, vuku se i neki veliki potezi poput izmjene GUP-a i pravila za korisnike povlaštenih parkirnih karata – koji su u javnosti izazvale puno rasprava.

Gošća Intervjua tjedna Točke na tjedan je zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec.

O rezultatima i posljedicama nedavnih francuskih parlamentarnih izbora za Točku na tjedan govori veleposlanik Republike Francuske Fabien Fieschi.

U Točki na tjedan bavimo se – hormonima na poslu. Kako se žene nose s menopauzom na radnom mjestu i koliko su poslodavci otvoreni za to da prilagode uvjete rada ženama u menopauzi? Savjete i preporuke daju predsjednica Hrvatskog društva za menopauzu Marina Šprem Goldštajn i socijalne poduzetnica Alenka Ostrihon.

Inspirativnu priču donosimo iz Križevaca. Prvašić Matija, dijete s teškoćama u razvoju, čiji su se roditelji prošlog ljeta potužili redakciji N1 kako osnovna škola pruža veliki otpor upisu njihovog djeteta – nanizao je na koncu – same petice! Kako je maleni junak razbio predrasude i pokazao što sve mogu djeca s teškoćama kada im se pruži prilika, pogledajte u Točki na tjedan.

Aktualne političke događaje za TNT komentiraju Katarina Brečić (RTL) i Ivan Pandžić (24sata).

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do podneva samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!