Tomašević otkrio koliko je građana odabralo Gradsku plinaru za opskrbljivača

Vijesti 30. ruj 202411:08 > 12:07 2 komentara

U Gradskoj plinari Zagreb - Opskrba (GPZO) odlučilo je ostati preko 150.000 građana, objavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević napomenuvši kako još nisu obrađeni svi podaci o broju građana koji su se prijavili GPZO-u.

“Sutra je taj 1.10. kad svi koji nisu odlučili ostati na GPZO-u će automatski prijeći na Međimurje plin”, rekao je uvodno Tomašević.

Podsjetio je da i dalje slijedi sudska bitka da se ospori HERA-ina odluka, ali najavio je tržišnu borbu za što se čekala jedna odluka HERA-e.

“To je odluka o nabavnoj cijeni plina kako bi GPZO mogao pristupiti građanima i ponuditi svoju ponudu. Ta odluka HERA-e se mogla donijeti još u srpnju, ali čekalo se s time i usvojena je krajem kolovoza”, naveo je zagrebački gradonačelnik.

“To nije trebalo biti ako jer da je donijela odluku srpnju bilo bi dovoljno vremena da se građani odluče i procesuiraju zahtjevi građana”, dodao je.

Kaže da se tek nakon te odluke GPZO mogao obratiti građanima sa svojom ponudom. “Tad smo ponudili građanima da ostanu na GPZO-u po ponudi koja je 10 centi povoljnija u odnosu na cijenu Međimurje plina. Tad smo rekli da ciljamo na 220.000 od ukupno 290.000 korisnika. Zašto? Jer u ovih 70.000 kupaca imamo dvije kategorije kupaca, jedni su mikropotrošači i radi se uglavnom o praznim stanovima, oko 40.000 je tih mikropotrošača. Preostalih 30.000 su kupci koji nisu uredne platiše, imaju dugovanja prema GPZO-u veća od 500 eura.”

GPZO odabralo više od 150.000 građana

Tomašević je otkrio koliko je korisnika poslalo zahtjev da ostanu na GPZO-u.

“Do ovog dana nisam iznosio nijednu informaciju da se ne bi stvorila prednost za konkurenciju, da procijene koliko im plina treba… Ali to su oporbeni zastupnici vrlo neodgovorno radili. Sad mogu objaviti da već sad imamo, u sustav HROTE-a je uploadano preko 150.000 građana koji su odlučili ostati kod GPZO-a”, kazao je, dodajući da još nisu svi zahtjevi obrađeni.

“Broj je veći od očekivanja, to je više od 50 posto”, naveo je. “Od sutra će i dalje GPZO biti najveći opskrbljivač plina u Zagrebu.”

Zahvalio se građanima na povjerenju, ali i zaposlenicima koji sudjeluju na obradi zahtjeva. “Napraviti to u ovako kratkom roku, evo želim zahvaliti radnicima još jednom…”

Osvrnuo se i na izjave direktora Međimurje plina. “Neće imati pola. Budući da je plin trebalo kupiti unaprijed, ne znam sad što će s tim plinom.”,

“Mi smo dobro procijenili i za ovu cifru građana, za njih imamo plin. Taj plin je kupljen. Tijekom ljeta smo pratili cijene plina na međ tržištu i kad je pala, tad smo kupili plin i uspjeli ponuditi 10 centi jeftiniji plin”, istaknuo je Tomašević. “Ovo je punda koju možemo garantirati do 1.10., a što će biti kasnije, ovisit će o cijeni plina.”

Koliko ta razlika od deset centi u cijeni u odnosu na Međimurje plina iznosi konkretno na računima? “Nekoliko eura godišnje”, rekao je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare