HDZ-ovac osudio korištenje jugoslavenske zastave na Povorci ponosa: “To je ta krajnja ljevica koja se pretvara da je centar”

Vijesti 02. lip 202415:11 7 komentara
Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Sokol, zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu, osudio je korištenje jugoslavenske komunističke zastave na jučerašnjoj Povorci ponosa u Zagrebu.

S Trga Republike Hrvatske prema parku Ribnjak u subotu oko 16 sati krenuli su građani okupljeni u 23. zagrebačku Povorku ponosa LGBTIQ+ zajednice, osoba i duginih obitelji, pod ovogodišnjim geslom “Ustale i ostale! – Ustali i ostali!”

Među brojnim transparentima i zastavama LGBTIQ+ zajednice, pojavila se i zastava bivše SFRJ, što je posebno naljutilo zastupnika HDZ-a u Europskom parlamentu, Tomislava Sokola, koji je čin žestoko osudio.

Objavu Tomislava Sokola prenosimo u cijelosti:

“Moderni i uljuđeni” Možemovci marširaju uz obilježja jugoslavenske komunističke diktature. To je ta krajnja ljevica koja se pretvara da je centar i da se ne bavi ideologijom, nego “komunalnim” pitanjima. A na europskoj razini govore protiv hrvatske policije i miniraju ostvarenje strateških ciljeva Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare