DP-ov ministar žestoko napao zastupnicu: “Vi ste uvreda prema ženama!”

Vijesti 18. ruj 202410:59 > 11:07 0 komentara

Aktualnim prijepodnevnom započela je danas sjednica Hrvatskog sabora. Zastupnici su pripremili 40 pitanja za premijera i članove Vlade.

Dalija Orešković postavila je pitanje ministru demografije Ivanu Šipiću kojeg je označila “najslabijom karikom u Vladi”.

“Vi ste utjelovljenje paradoksa”, kazala je Orešković, navodeći da je korupcija jedan od glavnih razloga iseljavanja mladih.

“Primili ste se s HDZ-om u kolo i ušli u vlast. Vaše ministarstvo osnovano je da biste vi dobili fotelju i postali ste primjer uhljeba. Kako ćete kao takav objasniti iseljenicima da se u RH isplati vratiti?”

“Najbolje bi bilo sjesti i ne govoriti ništa. Vi pričate o najslabijim karikama. Iz koje stranke poručujete, iz ovih 4-5 što ste ih promijenili? U prvom nastupu sam pozvao vas zastupnike da mi pomognete u mjerama, paketima, prijedlozima, da dođete u Savsku… Što vi znate o meni? Ja sam o vama čitao… Po Vama se primjer daje da se ne vjeruje institucijama jer ste zlorabili iunstituciju na čijem ste čelu bili. Vi ste uvreda prema ženama na način kako govorite”, odgovorio je Šipić.

SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac kaže da je ovo povreda Poslovnika. “Ovo nije bio odgovor na zastupničko pitanje nego slobodni govor koji je odstupao i od pristojnog, kućnog odgoja.”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković joj je dao opomenu. “Jeste čuli pitanje zastupnice? Kakvo pitanje, takav odgovor i ne vidim zašto ste se umiješali. Nepotrebna intervencija.”

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Ćipe Mlinarić se javio zbog povrede poslovnika. “Kolegice Orešković, 17.4. su bili izbori. Vas je predsjednik Milanović nazivao narikačom pa ste se opet stavili pod njegove skute i ušli na SDP-ovoj listi ušli u Sabor”, kazao je i zaradio opomenu.

Tijek događaja na aktualcu pratimo NA OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!