Turudić napustio presicu zbog pitanja o EPPO-u i sukoba nadležnosti: “Odustajem, hvala vam”

Vijesti 09. lis 202413:12 1 komentar

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u srijedu je u Saboru predstavio Izvješće Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske o radu državnih odvjetništava u 2023. godini.

Nakon rasprave u Saboru, Turudić je dao izjavu za medije. “Selimo se u novu zgradu do Božića, zakon o plaćama se mijenja, priprema se. Stvari na koje sam upozorio nailaze na dobar odjek u Ministarstvu pravosuđa.”

Osvrnuo se na i na slučaj s Jadrolinijom budući da su jučer neki detalji procurili u medije. “To nije istraga DORH-a. Redovno ide istraga.”

Komentirao je i nedostatak kadrova. “Izvjestan broj predmeta je usporen. Ako imamo u radu 500-injak, a trebamo 780 ljudi, naravno da se to osjeti na rješavanju predmeta.

Turudić se osvrnuo i na slučaj Veljka Kajtazija. “Da ima osnova ne bih vam rekao, jer ne smijem, provode se izvidi.”

Novinari su ga ponovno pitali o temi sukoba nadležnosti između EPPO-a i DORH-a.

“Nije bilo nijednog sukoba nadležnosti”

“Zašto mi impicirate sukob nadležnosti, dosad nije bilo nijednog takvog slučaja u Hrvatskoj u 4-5 godina koliko EPPO radi u Hrvatskoj. Nacionalno tijelo odlučuje. Što je vama važno imam li ja što protiv ili ne, to je moja privatna stvar, zašto bih svoje stavove dijelio s vama, ne pada mi na pamet”, kazao je Turudić.

Na opasku novinara da je premijer Andrej Plenković spominjao upravo sukob nadležnosti u aferi Geodetskog fakulteta, Turudić je odgovorio: “Pitajte premijera, postavljate pitanje je li se petljao, počinjete od krive premise, nismo uopće o tome razgovarali. Nije bilo nijednog sukoba nadležnosti. Odustajem, hvala vam.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare