Objavljena imovinska kartica Josipa Dabre, evo što sve posjeduje

Vijesti 21. lip 202412:08 0 komentara
Josip Dabro
Marko Prpic/PIXSELL

Ministar Dabro ima oročenih 15.000 eura u banci, ali i kredit od 15.000 eura, koji otplaćuje mjesečnim ratama od 443 eura.

Josip Dabro, ministar poljoprivrede i glavni tajnik Domovinskog pokreta, predao je svoju imovinsku karticu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, a dokument je objavljen na njihovim stranicama te je možete pogledati ovdje.

Prema imovinskoj kartici, Dabro posjeduje kuću s okućnicom na parceli od 1470 kvadratnih metara u Otoku, koju je procijenio na 100.000 eura. Nekretninu je stekao putem poticajne stanogradnje i nenamjenskog kredita. U svom voznom parku ima Passata starog četiri godine, vrijedan 17.000 eura, te dva motocikla: Kawasaki vrijedan 8.900 eura i Yamahu od 3.500 eura. Ministar Dabro ima oročenih 15.000 eura u banci, ali i kredit od 15.000 eura, koji otplaćuje mjesečnim ratama od 443 eura. Njegova plaća na novoj dužnosti iznosi 2.930 eura, dok njegova supruga, zaposlena u uredu ovlaštenog inženjera geodezije, zarađuje 828 eura mjesečno.

Dabrova karijera prije ulaska u visoku politiku bila je raznolika. Prije nego što je 2017. postao zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, radio je kao stručni suradnik za poslove komunalnog gospodarstva u županiji te kao upravitelj Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, gdje je sada počasni član. Njegov dugogodišnji prijatelj, ministar obrane Ivan Anušić, također je aktivan u istoj zakladi kao voditelj Ureda. Prije nego što je postao ministar, Dabro je radio kod Marija Radića, drugog čovjeka Domovinskog pokreta, gdje je u tvrtki Filir bio asistent voditelja unapređenja prodaje, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!