Milanović: Iskoristite EU fondove do zadnjeg centa

Vijesti 13. lip 202421:35 0 komentara
Zoran Milanović
Igor Soban/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović poručio je u Općini Nedelišće, u kojoj je obilježen Dan općine da do zadnjeg centa treba koristiti EU fondove jer oni neće dugo trajati.

Milanović je naglasio je da su EU fondovi dobra stvar dok postoje, što po njegovim riječima znači da ima novaca.

Novac je, ocijenio je, nešto manje posljedica jakog ekonomskog rasta i ekonomskih aktivnosti u Europskoj uniji odakle taj novac dolazi a u velikoj mjeri, pomalo već i zabrinjavajućoj mjeri posljedica monetarne politike jer se štampa dosta novca.

“I kad god se tako radi, a radi se, to ne može trajati dugo. I zato, na posao, i uzmite zadnji cent zadnjeg eura koji stoji na raspolaganju”, poručio je Milanović.

Pohvalio je uspjehe Općine što se tiče investicija i osiguranja sredstava s nacionalne i EU razine.

Izvorni proračun Nedelišća težak je oko 4,5 milijuna eura, a sa drugim izvorima skoro 20 milijuna. To su već veliki novci, kazao je predsjednik.

“Nekaj se događa”

Milanović se dotaknuo i izbora za EU parlament na koje je u Međimurju izašlo 17 posto birača. Kazao je da su oni time poslali poruku.

“Nekaj se događa ili se ne događa kako treba, ali to je tema za neki drugi puta”, zaključio je Milanović, dodavši da ne želi svečanu sjednicu opterećivati teškim temama.

Međimurski župan Matija Posavec naglasio je dobru suradnju sa Općinom te veće projekte kao rezultat zajedničke suradnje.

Naručili su, kazao je, svu projektnu dokumentaciju koja se izrađuje vezano za izgradnju nove osnovne škole u Nedelišću. Tu je i energetska obnova Područne škole u Dunjkovcu koja uskoro kreće u realizaciju.

Komunalna i prometna infrastruktura idu svojim tijekom, još uvijek čekamo da se potpišu ugovori i počne graditi dugoočekivana obilaznica Nedelišća, odnosno brza cesta Čakovec-Varaždin, rekao je Posavec.

Načelnik Nikola Novak istaknuo je kao najveće investicije na području Općine izgradnju vrtića vrijednog više od tri milijuna eura te skori početak gradnje novog Centra za starije osobe procijenjene vrijednosti oko 12 milijuna eura.

Tu je i skori početak gradnje obilaznice od Nedelišća do Pušćina u duljini 6,3 km vrijednosti više od 28 milijuna eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!