Ministar Bačić: U Velikoj Gorici obnovljeno je 145 stambenih jedinica

Vijesti 16. ruj 202416:18 0 komentara
Branko Bačić
Zeljko Hladika/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić rekao je u ponedjeljak u Velikoj Gorici da je na području tog grada poslijepotresna obnova završila na 22 lokacije sa 145 stambenih jedinica, a trenutno je otvoreno 17 gradilišta.

“Na području Velike Gorice trenutno je otvoreno osam gradilišta zamjenskih obiteljskih kuća te devet konstrukcijskih obnova koje su u različitim fazama realizacije”, rekao je Bačić koji je u Velikoj Gorici razgovarao s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom o obnovi.

Tema sastanka bila je i državna imovina te je Gradu darovana i državna nekretnina u Šiljakovini, izvijestilo je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ministar je rekao da je završena obnova škole i dječjeg vrtića koji bi trebali biti otvoreni početkom listopada.

“U prethodnom periodu zajedno smo pokrenuli više projekata od velike važnosti za Veliku Goricu. Grad je izdao građevinsku dozvolu za nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza, koji će biti na području Velike Gorice. Darovali smo gradu i dio poduzetničkih zona koje, moram reći, ovaj grad iznimno uspješno realizira”, istaknuo je Bačić.

Naglasio je i kako je za daljnji razvoj Velike Gorice važan i novi zahtjev za dodjelu državnog zemljišta za poduzetničku zonu Kušanec od 55 hektara, vrijednosti oko 25 milijuna eura.

Ačkar je istaknuo da je danas dobivena tabularna isprava za državnu nekretninu na području Šiljakovine koja je već desetljećima bila težnja stanovništva i društvenoga života jer je bilo nemoguće izgraditi vatrogasni i novi društveni dom bez tog darovanja.

Ustvrdio je da je Velika Gorica vrlo poželjna za investicije, međutim te investicije i poslovne zone ne mogu se više razvijati na gradskom području i imovini koji su već iskorišteni za zgrade javne namjene ili kroz poslovne zone.

Stoga je plan graditi na državnom zemljištu, konkretno u poslovnoj zoni Kušanec, istaknuo je Ačkar.

Dodao je da tu očekuju otvaranje nove poslovne zone koja će također doprinijeti razvoju grada kao i podizanju standarda, a samim time i komunalne naknade i doprinosa koji će znatno pomoći gradskom budžetu.

U sklopu posjeta, ministar Bačić i gradonačelnik Ačkar obišli su i gradilište zamjenske kuće obitelji Klisurić Keremendi u Velikoj Buni koja bi trebala biti završena i opremljena do kraja godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!