Moldavcu koji se bježeći kombijem punim migranata sudario s policijom, prijeti 12 godina zatvora

Crna kronika 22. tra 202416:19 0 komentara
Jurica Galoic/PIXSELL

Optužen je Moldavac (31) koji je zimus izazvao teški udes bježeći s kombijem punim migranata, potvrdilo je Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu.

U Kustošijanskoj ulici u Zagrebu udario je u policijsko vozilo, ugrozivši tako i živote policajaca, kao i stranaca koji su se nalazili u kombiju. Zbog toga mu prema Kaznenom zakonu prijeti i do 12 godina zatvora.

Detalji optužnice

U optužnici se navodi da je 18. siječnja ove godine 31-godišnjak na području Sisačko-moslavačke županije preuzeo trideset i dva strana državljana i smjestio ih u teretni prostor vozila. Prevozio ih je prema Sloveniji iako je, tvrdi tužiteljstvo, znao da se oni u Hrvatskoj nalaze bez valjane pravne osnove.

Policija ga je pokušala zaustaviti kod Karlovca no on se oglušio na svjetlosne signale i nastavio vožnju autocestom prema Zagrebu. Projurio je i kroz rampu na naplatnim kućicama, napravivši štetu ARZ-u.

Obijesna vožnja

Kroz grad je divlje vozio prošavši kroz nekoliko raskrižja iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Nekim ulicama je vozio u suprotnom smjeru, da bi na kraju u Kustošijanskoj ulici naletio na policijski automobil. Policajci koji su se u njemu nalazili u posljednji čas su istrčali.

Općinski kazneni sud u Zagrebu produljio je optuženom Moldavcu istražni zatvor jer smatra kako bi mogao ponoviti slično kazneno djelo. Osim za šverc ljudi, tereti ga se za obijesnu vožnju, oštećenje tuđe stvari, te dovođenje u opasnost života i imovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!