MORH i Ministarstvo obrane BiH potpisali plan suradnje

Regija 10. srp 202414:36 0 komentara
Josip Regovic/PIXSELL

Ministarstva obrane Hrvatske i BiH nastavljaju bilateralnu vojnu suradnju, a godišnji plan za 2024. godinu koji to precizira u srijedu su u Sarajevu potpisali hrvatski vojni izaslanik brigadir Davor Kralj i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, priopćilo je ministarstva obrane BiH.

Potpisivanjem plana bilateralno-vojne suradnje za 2024. godinu, kako je istaknuto, nastavlja se uspješna dugogodišnja suradnja između ministarstava obrane Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Šajinović je tom prigodom kazao kako su u BiH zahvalni na pomoći koju pruža Hrvatska na vojnom planu istaknuvši da je ovogodišnji plan među najopsežnijima do sada.

Hrvatska već godinama potiče napore NATO-a i Europske unije u pružanju potpore BiH u jačanju otpornosti u okviru Europskog instrumenta za mir, čime se jačaju kapaciteti oružanih snaga BiH i njihova osposobljenost. Hrvatska također nastavlja suradnju s BiH u razmjeni informacija u upravljanju kriznim stanjima.

Dosadašnji planovi odnosili su se na uspostavu redovitih sastanaka čelnika MORH-a i Hrvatske vojske s kolegama iz BiH kao i na prijenos iskustava koje Hrvatska ima u prilagodbi svog obrambenog sustava u pristupanju euroatlantskim integracijama te na školovanje vojnika i časnika iz BiH na Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!