Šef osječkog Stožera za N1 otkrio što predstavlja najveću opasnost: “Svi trebaju biti na oprezu!”

Vijesti 04. lis 202308:28 0 komentara
N1

Načelnik Stožera, osječki dogradonačelnik Dragan Vulin u Novom danu je izvijestio kakva je trenutno situacija u tom gradu nakon što je noćas izbio veliki požar u pogonu osječke tvrtke "Drava international".

“Nisu lijepe scene iz Osijeka. Gore bale plastike koje se skladište na nekoliko tisuća kvadratnih metara, visine su pet metara, dakle ogroman je potencijal, velike su količine zapaljivog materijala”, naveo je Vulin.

“Nemamo ozbiljinije ozlijeđenih, bilo je nekoliko intervencija Hitne pomoći koja je pomogla vatrogascima uslijed djelovanja topline, ali nije bilo ničeg ozbiljnog i vjerujem da će tako i ostati”, dodao je.

Kaže da su građane Osijeka i okolice putem SRUUK-a poslali poruku da ne borave na otvorenom i da zatvore prozore.

“Dim sada ide južno od Osijeka, dalje od grada pa smo izdali preporuku svim stanovnicima Osijeka da se što manje zadržavaju na otvorenom i da se nastava u školama i sve aktivnosti u zatvorenom mogu normalno odvijati. Također, neka se ne prozračuju prostori, da se ne otvaraju prozori”, rekao je Vulin.

U naseljima Ivanovac, Antunovac i Čepin je izdana preporuka da učenici ne idu na nastavu jer dim ide upravo na tu stranu.

“Ono što je velika opasnost sada je što u ovom pogonu ima uskladištenih zapaljivih plinova i tekućina što je dodatni izazov vatrogascima i djelatnicima komunalnih tvrtki koji pomažu na terenu”, istaknuo je Vulin.

Požar još nije lokaliziran niti je pod kontrolom, a na terenu je 21 vatrogasno društvo. Vulin je naglasio da je ovo požar nezapamćenih razmjera. “Svi trebaju biti na oprezu jer se bojim da će ovaj požar trajati nekoliko dana dok ne bude ugašen.”

“Prpeoruka je što kraće zadržavanje na otvorenom, pogotovo oni koji imaju respiratornih problema, a ako baš moraju van, neka nose maske”, poručio je Vulin.

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!