Skupina u Zagrebu pokrala trojicu stranih taksista, među razbojnicima i dijete

Vijesti 10. srp 202413:39 0 komentara
ILUSTRACIJA / Ivica Galovic/ PIXSELL/

Zagrebačka policija kriminalistički istražuje pet osoba, među kojima su tri maloljetnika, od čega jedno "kazneno neodgovorno dijete", a koje sumnjiče da su na Črnomercu počinili niz razbojništava od kojih tri u razmaku od svega četiri sata.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da su tijekom utorka na području Črnomerca zabilježena tri razbojstva nad vozačima taksija, inače stranim državljanima, i to uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage.

U policiji preciziraju da je prvo razbojništvo počinjeno u utorak oko 15 sati u Ulici Grmoščica, a drugo sat vremena kasnije u istoj ulici, kojom prilikom su opljačkani 30-godišnji i 35-godišnji vozači taksija, uz materijalnu štetu od nekoliko stotina eura.

Treće razbojništvo zabilježeno je oko 18,50 sati u Ulici Mali potok, kojom prilikom je 29-godišnji taksist ostao bez nekoliko stotina eura, dodao je PUZ.

Priveli osumnjičene

Tijekom pojačanih aktivnosti, policajci su u utorak oko 22 sata, u Ulici Grmoščica, uočili taksi kojim je upravljao strani državljanin, a čije usluge prijevoza je u tom trenutku koristilo pet osoba.

Nakon što su zaustavili taksi, policajci su uhitili 29-godišnjaka i troje maloljetnika, od čega jedno kazneno neodgovorno dijete, dok se jedna osoba dala u bijeg. Nedugo potom, u blizini mjesta događaja odbjegla osoba je pronađena i uhićena, a tijekom provjere identiteta utvrđeno je da je također riječ o maloljetniku.

Svih pet osoba je dovedeno u prostorije policije te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u povezanost s nizom razbojništva, kažu u policiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!