Nastavak toplinskog vala, temperature i do 38 stupnjeva: Evo kada dolazi osvježenje

Vijesti 25. kol 202407:53 0 komentara
Pixabay/ilustracija

Danas će vrijeme biti sunčano, toplo i vruće, nastavak toplinskog vala. Najviše dnevne temperature od 32 do 38.

Nalazimo se pod utjecajem povišenog tlaka zraka Azorske anticiklone. Hladan nestabilan atlantski zrak prodro je nad Europu i premješta se sjeverno od Alpi prema istoku. Manja količina nestabilnog zraka zaobići će ili prijeći alpsku prepreku i uzrokovati lokalne nestabilnosti.

Uz prolaz oslabljene hladne fronte sjeverno od Alpa na Jadranu će iznenada punom snagom zapuhati jaka do olujna bura. Danas će vrijeme biti sunčano, toplo i vruće, nastavak toplinskog vala. Najviše dnevne temperature od 32 do 38.

Na Jadranu će oko podneva pa do navečer puhati umjeren do jak maestral. Pod kraj dana i u noći na ponedjeljak u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu naoblačenje sa zapada. Na sjevernom Jadranu će navečer i u noći na ponedjeljak iznenada punom snagom jaka, a u podvelebitskom primorju na udare i olujna bura.

Vrijeme
DHMZ

Sutra u ponedjeljak na Jadranu sunčano a u unutrašnjosti promjenljivo oblačno. Poslijepodne u Lici i Gorskom kotaru i u unutrašnjosti Dalmacije jak razvoj konvektivne kumulusne naoblake uz pokoji pljusak i grmljavinu. Bura će se sa sjevernog Jadran širiti prema jugu i jačati. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 14 do 19, na Jadranu topla noć, uz fenske efekt bure s temperaturama od 23 do 27C.

Najviše dnevne temperature u zapadnom dijelu unutrašnjosti od 26 do 32, a na Jadranu u Slavoniji i Baranji od 32 do 36C.

U utorak kraj toplinskog vala uz promjenljivo oblačno vrijeme i lokalne pljuskove u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Temperatura zraka u padu, ali još uvijek iznad i oko prosjeka za doba godine. Bura će pojačati na južnom i srednjem Jadranu. Temperatura mora od 25 do 27, UV indeks visok i vrlo visok.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!