Nevrijeme na sjeveru Hrvatske: Vjetar srušio silos, oštećen krov škole, srušena stabla…

Vijesti 19. kol 202410:30 0 komentara
Pexels / Ilustracija

Snažno nevrijeme pogodilo je u nedjelju navečer dijelove Varaždinske županije, pa je tako u Poduzetničkoj zoni Kneginec jak vjetar srušio jedan od šest silosa tvrtke Fanon, na Osnovnoj školi Trnovec oštećen je krov te su u Trnovcu Bartolovečkom i drugim dijelovima županije srušena stabla.

Na lepoglavskom i ivanečkom području padala je tuča, a padala je i u dijelovima Krapinsko-zagorske županije, gdje Županijski centar 112 nije zaprimio dojave o štetama uzrokovanim tučom, ali su zaprimili dvije dojave iz općine Hum na Sutli. Nevrijeme je ondje počelo oko 17.30 i trajalo je oko pola sata.

Naime, u naselju Poredje vjetar je srušio drvo na krov kuće i na osobno vozilo. Odmah su angažirani vatrogasci, HEP i policija i to je, prema informacijama Centra 112, već sanirano. U susjednom selu Grletinec vjetar je raskrio krov jednog gospodarskog objekta.

Jučer u 15 sati izdano je naređenje za paljenjenje generatora, a naredba je bila da budu upaljeni do 20 sati, rekao je predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske Josip Salatko.

Međimursku je županiju ovoga puta jače nevrijeme zaobišlo i tamo je samo padala kiša te puhao nešto jači vjetar. Potvrdio nam je to i međimurski župan Matija Posavec koji je rekao kako, prema prvim informacijama, žurne službe nisu zabilježile nikakve štete.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!