Oglasio se menadžer Bijelog dugmeta: “U pjesmi nema ništa uvredljivo, a nastala je u Splitu“

Vijesti 01. ruj 202418:07 0 komentara
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Nakon koncerta ex-yu grupe Bijelo dugme, održanog na Stinicama ispred kluba Porat u Splitu, pojavile su se burne reakcije. Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara zatražila je da se Alen Islamović, pjevač grupe Bijelo dugme, proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj. Reagirao je menadžer grupe Bijelog dugmeta.

Alen Islamović je na ovom koncertu, između ostalih, otpjevao veliki hit “Pljuni i pjevaj, moja Jugoslavijo”.

Tijekom nastupa na ekranu se pojavila i zastava SFRJ,  na što su neki negodovali, nakon čega je Udruga hrvatskih branitelja podnijela zahtjev da se ovom glazbeniku zabrani ulazak u Hrvatsku.

“U pjesmi nema ništa uvredljivo da bi nekoga povrijedili. Cijeli dizajn koji prati njezin nastup za našu turneju radila je jedna zagrebačka tvrtka. Možda nekima smetaju simboli Jugoslavije. Ta pjesma se pjeva svugdje u Hrvatskoj. Nastupili smo prije nekoliko dana u Puli. U Splitu su to svi pjevali, bilo je 15 tisuća ljudi. Alenova supruga je iz Hrvatske, kao i otac Gorana Bregovića koji je autor ove kontroverzne pjesme. Nastala je u Splitu, a Goran ju je napisao u očevom stanu”, rekao je menadžer grupe Adis Gojak za Kurir, prenosi nova. rs.

Među političarima koji su izrazili nezadovoljstvo bio je i bivši HDZ-ov gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara, koji se pridružio kritikama na račun izvođenja ove pjesme.

Oglasio se i splitski ogranak Domovinskog pokreta, koji je zatražilo hitnu reakciju policije i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) i izgon Alena Islamovića iz Hrvatske.

Alen Islamović je, inače, državljanin ove zemlje i ne može mu se zabraniti ulazak u Hrvatsku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!