Opet zapelo na porukama u kojima se spominje AP? Još mjesec dana bez odluke o tome jesu li dokazi zakoniti

Crna kronika 03. lip 202414:38 1 komentar
Josip Regovic/PIXSELL

Mjesec dana dobili su odvjetnici Gabrijele Žalac i ostalih optuženih u aferi softver da pregledaju sudske naloge na osnovu kojih su istražitelji pronašli poruke Josipe Pleslić ex Rimac u kojima se spominje AP.

Te poruke Europsko tužiteljstvo priložilo je kao dokaze uz optužnicu protiv Žalac i ostalih, no obrana je tvrdila da se radi o nezakonitim dokazima.

Kronologija ovog slučaja

Iako je još lani optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu utvrdilo da su poruke pronađene u mobitelu Josipe Rimac na zakonit način, nakon žalbe obrane slučaj je završio na Visokom kaznenom sudu RH. Obrana je tvrdila da sudski nalozi nisu bili zakoniti pa onda ni pronađene poruke.

Visoki kazneni sud je nedavno sve vratio ponovno Županijskom sudu u Zagrebu naloživši da se nalozi za pretragu mobitela Josipe Rimac dodatno provjere.

Poruke u sva sudska spisa

Kako je u međuvremenu Visoki kazneni sud donio odluku da su ti isti nalozi i poruke koje su na osnovu njih pronađene zakoniti dokazi u postupku protiv same Rimac u aferi vjetroelektrane, danas je optužno vijeće dalo priliku Gabrijeli Žalac i ostalim optuženima da pregledaju sudski spis u tom drugom slučaju.

Za pregledavanje tog drugog spisa obrana je dobila rok do 8. srpnja kada bi, kako se očekuje, optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu trebalo donijeti novu oduku o zakonitosti dokaza u slučaju Žalac.

Nezadovoljna strana moći će se nakon toga ponovno žaliti Visokom kaznenom sudu RH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare