Optužena mama iz pakla: Kćeri je psovala i tukla dok nisu poplavile. Noćima im je branila spavati

Crna kronika 29. kol 202412:48 0 komentara
Pixabay / ilustracija

Mama iz središnje Hrvatske optužena je za brutalno iživljavanje nad svojom djecom. Tužiteljstvo za nju traži godinu i osam mjeseci zatvora.

Prema optužnici ova je žena od 2019. do gotovo samog kraja 2022. u obiteljskoj kući zlostavljala svoje kćeri koje su tada imale osam, šest, četiri i dvije godine.

Detalji mučne optužnice

Tužiteljstvo tvrdi da je znala da svojim ponašanjem može ugroziti njihovi psihofizički razvoj, no unatoč tome stalno je vikala na njih, psovala ih i fizički napadala. Djeca su opisala kako ih je udarala rukama po licu i nogama. Tukla ih je, svjedočile su, i nogama, pa su bile sve u modricama.

Govorila im je, navodi se u optužnici, da će ih ubiti, a često ih je po noći ostavljala same. Jednu je kćer, stoji također među optužbama, udarala i razbijenim tabletom po glavi. Dijete su krhotine stakla porezale po ruci, pa joj je tekla krv, a ostale kćeri u suzama su gledale što im se događa sa sestrom.

Sukobljavala se i s partnerom

U nazočnosti djece verbalno i fizički sukobljavala se s partnerom. “Zbog toga smo ju morale polijevati vodom i zvati policiju da dođe”, ispričale su djevojčice istražiteljima.

Dvije su izjavile da ih je majka noćima držala budne, odnosno nije ima dala spavati.

“Sve to ugrozilo je pravilan psihofizički razvoj ove djece”, zaključuje tužiteljstvo i traži od suda da majku kazni zbog zlostavljanja djece, odnosno povrede djetetovih prava i kazni ju s godinom i osam mjeseci zatvora.

Dokazi protiv nasilne mame

Iako je majka tijekom istrage poricala krivnju, tvrdeći da su ju kćeri optužile jer im nije dala da koriste tablet, tužiteljstvo je ipak povjerovalo iskazima djece.

Zlostavljane djevojčice najprije su se požalile očevoj novoj partnerici, a onda je o svemu obavještena i policija koja je pokrenula proces. Jedan od susjeda opisao je kako je vidio djevojčicu pred vratima kuće u snijegu, te ju pitao što radi a ona mu je odgovorila da ju majka ne pušta u kuću spavati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!