Dalija Orešković: Plenković vodi rat lažnim vijestima protiv Hrvatske!

Vijesti 16. lis 202419:31 2 komentara

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv Anne Dujić, nakon što je ljetos u zaleđu Šibenika gdje su harali požari, izazvala incident na policijskom blokadnom punktu. U ovom rješenju su utvrđeni propusti, nakon kojih je glavni državni odvjetnik prebacio slučaj drugom državnom odvjetništvu, koje će ponovo o svemu odlučivati Ovaj sudski epilog je u Pregledu dana s našim Ilijom Jandrićem komentirala saborska zastupnica Dalija Orešković.

Doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave ukazuje se preuranjenim, s obzirom da po zaprimanju izvješća Policijske uprave šibensko-kninske Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije naložilo ili provelo dodatne izvide u svrhu pribavljanja svih relevantnih podataka za donošenje odluke, a koje će sve okolnosti biti potrebno nastavno utvrditi.

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić donio je odluku kojom se postupanje u predmetu prebacuje na drugo nadležno državno odvjetništvo.

“To je dobar i nužan potez“, ocijenila je Orešković te dodala: “Problem je u tome što ne vjerujemo previše ni samom Ivanu Turudiću, ali to je možda neka druga tema.”

“Ovaj slučaj je privukao preveliku pažnju javnosti, a preočito je da tu nešto doista nije u redu. Naime, sestra gospođe Anne Dujić radi u državnom odvjetništvu koje je odbacilo kaznenu prijavu. Sada vidimo da nisu provedeni niti izvidi. To nije nešto što si bilo koje državno odvjetništvo smije dopustiti, a s obzirom na količinu javnih reakcija građana i političke scene, jasno je da HDZ-u ovo šteti”, kazala je.

Ipak, iako Turudićev potez smatra dobrim, Orešković smatra da je napravljen kako bi zaštitio HDZ.

“Plenković vodi rat lažnim vijestima”

Danas je održana sjednica Odbora za obranu. Članovi odbora trebali su raspravljati o sudjelovanju Hrvatske vojske u misiji sigurnosne i obučne obuče potpore za Ukrajinu.

Orešković smatra ovu sjednicu dijelom Plenkovićevog rata lažnim vijestima protiv države: “U zadnje vrijeme, Andrej Plenković vodi rat lažnim vijestima protiv države. Ova sjednica je samo dio tog rata. Tu je HDZ htio politizirati vojsku i iskoristiti je za dnevno-politička prepucavanja s jedne strane, a s druge strane za svoj način vođenja predsjedničke kampanje, koja se sada praktički svela na obračun oko jednog pitanja i jedne teme, a to je obuka vojnika za potrebe NATO-a.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare