Ovih deset pozitivnih vijesti ste tražili kroz tjedan!

Vijesti 25. lip 202309:55 0 komentara
Pexels / Photo by brotiN biswaS

Svaki tjedan zasigurno pročitate more vijesti. Ponekad se sigurno pitate ima li uopće pozitivnih vijesti u medijima. Ima. I ovaj tjedan izabrali smo 10 onih koje su zanimale naše čitatelje.

U domove zdravlja uskoro stižu psihijatri i psiholozi

Uspostava psiholoških timova i dispanzera za mentalno zdravlje pri domovima zdravlja, u sklopu kojih će djelovati i mobilni timovi koji će ići u kućne posjete pacijentima, jedna je od prvih reformskih mjera koja bi trebala zaživjeti u sklopu sveobuhvatne reforme zdravstva, najavljuje resorno ministarstvo.

Sve detalje pronađite OVDJE.

Vrhovni sud naredio štrajkašima: Odmah riješite APN-ove kredite

Brojne mlade obitelji koje dižu kredite zbog APN-ovih poticaja našle su se u problemima zbog štrajka sudskih službenika jer već treći tjedan ne mogu upisati hipoteku na nekretnini, zbog čega im prijeti raskid kupoprodajnih ugovora i gubitak kapara.

Sve pročitajte OVDJE.

Stiže velika promjena vezana za vozačke dozvole? Evo o čemu je riječ

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da se nakon teške nesreće na tzv. car meetu u Buzinu prošlog vikenda razmišlja o privremenoj vozačkoj dozvoli za mlade vozače.

Detalje donosimo OVDJE.

Solare i male vjetroelektrane moći će graditi i zajednice građana

Udruživanje građana, ustanova i tvrtki u energetske zajednice za gradnju “solara” i malih vjetroelektrana trebalo bi postati brže, lakše i dostupnije nakon stupanja na snagu novog Zakona o tržištu električne energije (ZOTEE).

U prijedlogu novog ZOTEE-a, koji je prošao javnu raspravu i očekuje se da ga Vlada uputi u Sabor prije ljetne stanke, poticanje stvaranja energetskih zajednica navodi se kao jedan od glavnih ciljeva izmjene postojećeg propisa, piše Jutarnji list.

Sve pročitajte OVDJE.

Metsola pohvalila “nevjerojatan” uspjeh Hrvatske u deset godina članstva u EU-u

Hrvatska je u deset godina članstva u EU-u ostvarila nevjerojatan uspjeh, izjavila je u ponedjeljak u Zagrebu predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola.

Govoreći na obilježavanju desetogodišnjice ulaska Hrvatske u Uniju 1. srpnja 2013., Metsola je rekla da je taj uspjeh okrunjen ulaskom u šengenski prostor i eurozonu ove godine.

“To je deset godina nevjerojatnog uspjeha jedne zemlje u samom srcu Europe”, rekla je malteška političarka na skupu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Sve pročitajte OVDJE.

Poznata tvrtka prosječnu neto plaću digla na 2.000 eura mjesečno

Križevački građevinski div Radnik ostvario je lani povijesno najbolje poslovne rezultate, a rekordna je i plaća koju isplaćuje radnicima u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Cijela grupacija Radnik (u kojoj su, primjerice, i varaždinske tvrtke Hidroing i Vodogradnja, bjelovarska Hidroregulacija, đurđevačka Bistra…) poslovala je s prihodima od 1,27 milijardi kuna, što je više za 7 posto.

Sve pročitajte OVDJE.

U ovih 10 gradova je najbolji život, jedan nam je relativno blizu

EIU je upravo objavio popis najboljih svjetskih gradova za život za 2023. godinu, a Beč je još jednom prvi na listi.

EIU, sestrinska organizacija časopisa Economist, sastavila je popis od 173 svjetska grada u obzir uzimajući faktore poput zdravstvenog sustava, obrazovanja, stabilnosti, infrastrukture i okoliša, prenosi CNN.

Beč je zadržao prvo mjesto na indeksu, a pohvaljen je zbog pouzdane infrastrukture, iznimne kulture i zabave, kao i vrlo kvalitetnog obrazovanja i zdravstva.

Cijeli popis pronađite OVDJE.

Provjerite točnost medijskih informacija na web-stranici projekta ADMO

Mrežna stranica projekta ADMO od danas je dostupna za širu javnost.

Možete je pronaći na adresi https://admohub.eu/en/.

Sve detalje o ovom projektu pronađite OVDJE.

Spasio morskog psa nasukanog na plažu

Nakon što se društvenim mrežama počela širiti snimka na kojoj se vidi kako čovjek u gumenjaku uz obalu vuče morskog psa modrulja zavezanog konopom za rep cijelu situaciju razjasnili su iz Instituta Plavi svijet.

Brojni zabrinuti građani kontaktirali su Plavi svijet Institut nakon što se uznemirujuća snimka, snimljena uz obalu Sunčane uvale na Lošinju, proširila društvenim mrežama.

Sve pronađite OVDJE.

Ovih sedam biljaka otjerat će i najtvrdoglavije komarce

Poznato je da komarce privlače određeni mirisi na ljudskoj koži i zbog toga nam male napasti često piju krv. Srećom, postoji mnogo biljaka čiji snažni mirisi učinkovito odbijaju komarce, a nisu neugodni našem nosu.

OVDJE saznajte koje su to biljke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!