Gužva, ljetne vrućine i prometne nesreće… Policajac za N1 poslao važnu poruku vozačima

Vijesti 30. lip 202418:37 0 komentara

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, a na pojedinim dionicama autoceste A1 vozilo se u kolonama, o čemu je detaljnije našoj Sandri Križanec u Dnevniku govorio Nikola Milas, iz službe prometne policije Ravnateljstva policije.

Nije nimalo lako, ali policija je djelovala ovog vikenda jer se provodila velika akcija.

“Svaki vikend imamo pojačano postupanje prema nadzoru i kontroli prometa s ciljem njegova poboljšanja i što veće protočnosti. Uključujemo sve ljude koje imamo na raspolaganju i trudimo se s cesta ukloniti one koji grubo krše propise i dovode do teških prometnih nesreća”, rekao je i dodatno pojasnio cilj akcije:

“Želimo spriječiti tzv. četiri glavne ubojice u prometu – vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nepropisnom brzinom, nekorištenje pojasa i korištenje mobitela tijekom vožnje. Svaki vikend imamo na tisuće prekršaja iz te četiri stavke.”

Sandra Križanec i policajac Nikola Milas
N1

Stranci u svojim zemljama izuzetno poštuju ograničenja, ali kad dođu u Hrvatskoj, mnogi od njih divljaju autocestama. Kako to spriječiti, povećanjem kazni?

“Naše su kazne dostatne. I ne bih rekao da se mnogi tako ponašaju u prometu, velika većina poštuje propise. O onima koji to ne rade brine policija i osigurava sigurnost onima kojima je takvi ugrožavaju”, kazao je Milas.

Napomenuo je i da većina vozača u Hrvatskoj poštuje sve propise te da će akcija trajati tijekom cijelog ljeta jer je promet pojačan, a i prevencija je najbitnija u sprečavanju nesreća. Također, ima poruku vozačima tijekom gužvi i vrućina.

“Budite odmorni, ne vozite odmah nakon posla, provjerite tehničku ispravnost vozila, vodite računa o drugima, imajte strpljenja za druge i stići ćete sigurno na destinaciju”, zaključio je Nikola Milas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!