Primorac: Milanović je izveo jedan štetan igrokaz u predizborne svrhe

Vijesti 02. lis 202415:43 4 komentara
Dragan Primorac
N1

HDZ-ov kandidat za predsjednika Dragan Primorac reagirao je na odluku aktualnog predsjednika i njegovog protukandidata, Zorana Milanovića da odbije dati suglasnost za odluku o sudjelovanju hrvatske vojske u misiji potpore Ukrajini.

“Gospodin Milanović u zadnja dva mjeseca svoga mandata pokušava biti i veliki strateg i vojskovođa. U konkretnom slučaju zabranio je odlazak naših pet časnika u Njemačku. Dakle, nitko nije niti predložio, niti zabranio, uključujući Milanovića odlazak časnika Hrvatske vojske u bilo kakvu ratom zahvaćenu regiju, već u obučni centar u državu članicu EU.”

Stoga, čemu ovaj igrokaz?”, upitao je Dragan Primorac pa nastavio:

“Naime, uobičajena je praksa u zemljama članicama NATO saveza kojim pripadamo i koji predstavlja našu sigurnost od bilo kakve ugroze naših ljudi i granica, da profesionalna vojska surađuje. Na to nas, uostalom obvezuju naši ugovori, a gospodin Milanović je pravnik i vjerojatno zna načela, pacta sunt servanda ili ugovori se moraju poštivati.

Kršenje jednog od glavnih načela međunarodnog prava je još jedan štetan igrokaz u predizborne svrhe koji naš odnos prema saveznicima duboko kompromitira i ne da štiti Hrvatske interese, već i duboko šteti.

To, naime nije običan podnesak, već ozbiljan međunarodni ugovor”, poručuje Primorac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare