Prometne nesreće na A3 i A7, mokre ceste, jaka bura na obali

Vijesti 13. ruj 202408:17 0 komentara
N1 / Vesela Šegvić

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog jakih pljuskova moguća je ponegdje veća količinu vode na kolniku, a u priobalju puše jaka bura, na udare i olujna, na A3 i A7 je nekoliko prometnih nesreća, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A3 nesreća je između čvora Zagreb zapad i odmorišta Zagreb Jug u smjeru istoka, te između čvora Samobor i odmorišta Gradna također u smjeru istoka.

Na Riječkoj obilaznici na A7 prometna nesreća je između tunela Katarina i tunela Škurinje I u smjeru Rupe. Kolona je duga oko jedan kilometar.

Uklonjena su vozila iz prometne nesreće između Škurinja i Orehovice u smjeru Križišća, no još se vozi usporeno u koloni od čvora Škurinje:

Na A2 Zagreb-Macelj pojačan je priljev vozila kod čvora Jankomir u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 2 km.

Zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga (DC8), državnoj cesti DC99 čvor Križišće-Križišće, lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće i na Krčkom mostu (I. skupina vozila);

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U prekidu neke trajektne, katamaranske i brodske linije

Zbog vjetra u prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Ne plove trajektne linije: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Sumartin-Makarska; Prapratno-Sobra;

katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ubli-Korčula-Sobra-Dubrovnik, Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split, Korčula-Prigradica-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split; Pula-Mali Lošinj-Zadar;

brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ

Od četvrtka 12. rujna, katamaran na brzobrodskoj liniji Rijeka-Rab-Novalja pristaje na staro mjesto veza u gradu (Vela riva).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!