Putnika šokirala cijena taksija: “Branio mi je da vidim taksimetar, htio sam slikati…”

Vijesti 16. kol 202417:05 0 komentara
Michael Kauer from Pixabay

Muškarac se požalio na prijevoz taksijem koji je platio više od 200 eura. Tvrdi da nije vidio iznos i da mu je taksist branio da vidi taksimetar.

Još jedan muškarac doživio je neugodno iskustvo tijekom prijevoza taksijem. Noćnu vožnju od centra grada Zagreba do mjesta Soblinec platio je 228 eura, piše Dnevnik.hr.

Nakon što mu je predočen račun, vozač mu je objasnio da je tijekom noći cijena prijevoza dvostruka. Osim toga, putnik se požalio da mu je vozač prekrio taksimetar.

“Htio sam slikati pjesmu koju je puštao, ali je on prvo prekrio taksimetar, pa ga potom i maknuo”, rekao je čitatelj i dodao da je uređaj bio tako pozicioniran da se sa sjedala nije vidio iznos.

Ustupio nam je račun koji mu je dao prijevoznik i na kojem je kao pružatelj navedena tvrtka Vlaho prijevoz j.d.o.o.

“Nažalost sam vaše članke o istom taksiprijevozniku pronašao nakon svoje vožnje”, rekao je.

Autoprijevoznik Vlaho prijevoz j.d.o.o. već je bio tema kritika zbog prevelikih cijena. U travnju ove godine naša je čitateljica platila 105 eura za 9 kilometara vožnje.

Oglasio se i direktor

Vlasnik i direktor autoprijevoznika Emanuel Cirimotić tada je za Dnevnik.hr rekao da je sve po zakonu.

“Cijene određujemo prema Pravilniku o autotaksi prijevozu u RH. Naše su cijene veće u odnosu na druge jeftinije pružatelje usluga prijevoza i za svaku vožnju i uslugu korisnicima izdajemo fiskalni račun. Dakle, mi, kao i svaki prijevoznik, određujemo svoju cijenu. Netko želi konkurirati s kvalitetom svoje usluge, a netko s niskom cijenom”, rekao je Cirimotić te dodao:

“U Pravilniku nije definirana niti najniža niti najviša cijena usluge prijevoza prema prijeđenom kilometru, a mogu kazati kako nerazumna cijena ni u jednom slučaju, naravno, nije dobra”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!