Raspisan referendum za opoziv načelnika Murtera: Novac općine trošio u bordelu

Vijesti 11. lis 202418:22 0 komentara
Raspisan referendum za opoziv načelnika koji je novac općine trošio u bordelu
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Referendum će se, kako je najavljeno, održati 3. studenog. Ako bude donesena odluka o njegovu opozivu, prestaje mu mandat, a na njegovo mjesto, do lokalnih izbora u svibnju, dolazi povjerenik kojeg će imenovati Vlada.

Vijeće općine Murter-Kornati raspisalo je referendum za opoziv načelnika Tonija Turčinova, poznatog po trošenju općinskog novca u austrijskom bordelu, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica.

Oporba zaziva smjenu prvog čovjeka općine jer na sjednice vijeća ne dolazi, odluke ne provodi, a projekata nema, prenosi HRT.

“Bilo da se radi o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, bilo da se radi o nabavi komunalne opreme, i ne manje bitna činjenica, bilo da se radi o zdravstvenoj zaštiti”, istaknuo je Ante Turčinov, općinski vijećnik, predsjednik općinskog odbora HDZ-a Murter-Kornati.

“Murter ne ide u dobrom pravcu i tim referendumom Murterini imaju priliku okrenuti taj brod u jednom pozitivnom pravcu”, smatra Krešimir Mudronja, predsjednik Općinskog vijeća Murter-Kornati, lista “Za dobro mista”.

Ne samo političari, i javnost predbacuje načelniku “peglanje” službene kartice u bordelu, USKOK-ovu optužnicu, ali i druge probleme.

Najnoviji problem – smeće

– Nekad su Murterini pjevali ” lipo li je misto moje di no momci gizdavi se goje”, a sad niti imamo vrtić, niti imamo doktora. Ništa nemamo, naglasila je Branka Juraga.

“Svi smo ljudi, svatko može pogriješiti, ali mislim da je vrijeme bilo još davno da odstupi”, rekla je Branka Markov.

“Osobno mu ne zamjeram ništa, ali mislim da se trebao povući nakon onoga. Ovako ne funkcionira”, naveo je Mile Kurkut.

Najnoviji problem je odvoz otpada. Cijena je udvostručena, a broj odvoza smanjen. Uz to još nedovršeni kompleks podsjeća da su među rijetkima koji nisu uspjeli izboriti sredstva EU-a za izgradnju vrtića.

“Imamo samo kamatu na kredit, sada prezentiranu na zadnjem vijeću, od 90-ak tisuća eura. To je za jednu malu općinu velik teret, tvrdi Krešimir Mudronja”, predsjednik Općinskog vijeća Murter-Kornati, lista “Za dobro mista”.

Glasovi se zbrajaju 3. studenog

Prozvani načelnik dvoji u pravni temelj referenduma pa je zatražen pravorijek ministarstva. Pred kamere nije htio, a u pisanom očitovanju tvrdi da će opoziv stopirati strateške projekte.

“Ne mogu se oteti dojmu kako nezavisna lista “Za dobro mista”, koja već godinama sustavno vodi kampanju protiv mene, ima samo jedan cilj. A to je zaustavljanje svega dobroga što se pod mojim rukovođenjem općine provodi već godinama”, stoji u priopćenju Tonija Turčinova, načelnika Općine Murter-Kornati.

Pravi test njegova mandata bit će volja birača. A glasovi će se zbrajati 3. studenoga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!