Ruski hakeri: “Nismo uključeni u napade na bolnicu u Hrvatskoj”

Vijesti 28. lip 202417:46 1 komentar
Zeljko Hladika/PIXSELL

Ruska hakerska grupa poznata kao NoName057(16) preuzela je odgovornost za rušenje brojnih stranica hrvatskih institucija, ali su demantirali napad na hrvatsku bolnicu

Ruska hakerska grupa pod imenom NoName057(16) napisali su na Telegram kanalu da su oni odgovorni za rušenje brojnih stranica hrvatskih institucija.

“Već je prošlo neko vrijeme otkako smo posjetili Hrvatsku, stoga smo ih odlučili podsjetiti na nas”, napisali su uz popis srušenih stranica, među kojima su Ministarstvo financija, Porezna uprava, HNB i Zagrebačka burza.

No ruska hakerska grupa javila se i kako bi demantirala da stoji iza napada na sustav najveće hrvatske bolnice, zagrebačkog Rebra.

NoName057(16) Еng/Telegram/Screenshot

“Nismo uključeni u napade na medicinske ustanove u Hrvatskoj ni ijednoj drugoj zemlji. Imamo načelo da ne diramo medicinske ustanove. Mi smo u ratu s rusofobnim vlastima, a ne s civilima! A, činjenica da hrvatski dužnosnici ne mogu zaštititi svoju internetsku infrastrukturu u području medicine, ali pronalaze novac za sponzoriranje banderija, trebala bi doista izazvati pitanja hrvatskih građana prema njihovoj rusofobnoj vladi”, poručili su hakeri NoName057(16).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare