FOTO / Sedmorka skrivala nevjerojatan arsenal: Pogledajte što im je policija sve uspjela oduzeti

Crna kronika 05. lip 202413:30 0 komentara
Nikola Cutuk/PIXSELL

Sisačko-moslavačka policija uhitila je sedmoricu osumnjičenika koji su skrivali goleme količine oružja.

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut potvrdio je da su na području Siska i Topskog pronašli i oduzeli 44 puške – vojne, lovačke i zračne, 35 pištolja, 147 spremnika za pištolje i puške, 16.435 komada raznog streljiva, 757 komada zrna za izradu pištoljskog streljiva, 712 lovačkih kapisli, 207 dijelova oružja, 113 ručnih bombi, osam upaljača, dva prigušivača, jedan nepotpuni prigušivač.

Zaplijenjeno je i 25 komada detonatorskih kapisli, 24 upaljača za protupješačke mine, šest specijalnih diverzantskih upaljača, 11 topničkih granata, osam komada barutnih punjenja za raketni bacač, tri zolje, 88 raznih mina, jedna ručno izrađena eksplozivna naprava, 10 metara sporogorećeg štapina, 20,15 kilograma eksploziva, 2047,9 grama baruta, 6.200 grama sačme, preša za punjenje baruta za izradu streljiva, dva komada mjerica za punjenje patrona, dva metalna lijevka za punjenje streljiva, 44 bravarska označivača raznih slova i brojeva.

PU sisačko-moslavačka

Za što će biti prijavljeni?

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv četvorice muškaraca slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, dok su trojica uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke”, kazao je Pešut.

Voditelj Službe Vlado Papeš istaknuo je kako je Policijska uprava sisačko-moslavačka pri samom vrhu u otkrivenim i dovršenim kriminalističkim istraživanjima kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari što pokazuju i statistički podaci.

PU sisačko-moslavačka

“Otkriveno je 41 kazneno djelo tijekom 2023. godine što je za 24,2 % više nego u 2022. godini. Na kraju je zaključio kako ni ove godine ne zaostajemo u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela i počinitelja te smo u prvih pet mjeseci ove godine otkrili 21 kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”, kazao je.

Oružje se može vratiti bez kazne

Iz policije podsjećaju da je još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” tijekom koje je bez ikakvih sankcija moguće dragovoljno predati sve vrste oružja i ubojita sredstava.

“Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

PU sisačko-moslavačka

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92″, navode iz policije.

PU sisačko-moslavačka

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!