Splitska policija privela muškarca za kojeg sumnja da je napao i silovao djevojku

Vijesti 29. lip 202409:42 0 komentara
PU splitsko-dalmatinska

Splitsko-dalmatinska policija objavila je kako je priveden muškarac koji je 16. lipnja ove godine napao djevojku.

Navode kako su svjesni činjenice da ovakva vrsta djela uznemiruju javnost i negativno utječu na osjećaj sigurnosti kod građana, te je stoga utvrđivanje identiteta osobe, njegov pronalazak i uhićenje bio je prioritet ove policijske uprave.

Dodaju kako je iscrpno istraživanje uključivalo veliki broj provedenih mjera i radnji, analiza pregleda video nadzora, posebno operativan rad policijskih službenika na terenu, a jučer je uspješno dovršeno pronalaskom 34-godišnjeg muškarca u odnosu na kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela.

Napao ju i pobjegao

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su ga pronašli i uhitili te ga doveli u službene prostorije policije i nad njim proveli kriminalističko istraživanje.

Pronađen je na području Splitsko-dalmatinske županije, a na temelju naloga suda obavljena je pretraga stana i vozila kojeg koristi.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak uporabom sile i opasnog oruđa, oštećenoj nanio teške tjelesne ozljede i nad njom izvršio spolno izjednačenu radnju, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja.

Jutros je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!