Nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske: U Međimurju se rušili krovovi, padali crijepovi…

Vijesti 02. kol 202420:53 > 22:03 0 komentara
Stižu nove nestabilnosti! Olujna fronta se približava, prijeti i tuča
DHMZ / Bojan Lipovšćak

Grmljavinsko nevrijeme je na granici Slovenije i Hrvatske, u Varaždinskoj županiji mjestimice je moguća tuča, javlja naš meteorolog Bojan Lipovšćak. Narančasti meteoalarm upaljen je za zagrebačku, karlovačku i splitsku regiju.

Kako smo najavili u jutrašnjoj prognozi, navečer i u noći uslijediti će jače naoblačenje sa sjeverozapada uz kišu, grmljavinu i obilne pljuskove.

Ovo naoblačenje trebalo bi, prema DHMZ-u, uzrokovati grmljavinsko nevrijeme i tuču na području Zagreba i Karlovca, zbog čega su podigli razinu upozorenja sa žutog na narančasto.

DHMZ 02.08.2023. u 20.00

Narančasti alarm, osim za zagrebačku, ostaje na snazi i za splitsku regiju zbog toplinskog vala, dok je ostatak Hrvatske pod žutim upozorenjem zbog grmljavinskog nevremena.

DHMZ

U subotu nas očekuje nastavak nestabilnog vremena s lokalnom grmljavinom i pljuskovima osobito u unutrašnjosti, manje kiše na Jadranu i uz Jadran – osobito na jugu Dalmacije. Na sjevernom i srednjem Jadranu bura, a na južnom sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva, na Jadranu oko 23, najviše dnevne od 27 do 31 Celzijevih stupnjeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!