Sud poslao aktere afere u Hrvatskim cestama u istražni zatvor

Vijesti 22. ruj 202421:11 0 komentara
Borna Jaksic/PIXSELL

Svim osumnjičenima u aferi u Hrvatskim cestama određen je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Potvrdio je to Sven Mišković, v. d. ravnatelja Uskoka.

Određen je istražni zatvor za troje uhićenih u velikoj akciji USKOK-a. Riječ je o bivšem šefu Hrvatskih cesta Josipu Škoriću, predsjedniku uprave Osijek Koteksa Zoranu Škoriću i direktorici osječke tvrtke Structivo Sandi Bajtl.

“Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka, određen je istražni zatvor protiv svo troje okrivljenika iz ovog slučaja. Mi smo predlagali mjere opreza, ali sud je trenutno takvog stava da one u ovom trenutku nisu potrebne”, rekla je odvjetnica Željka Pokupec koja je potvrdila da je Josip Škorić negirao krivnju.

#related-news_0

Ranije danas, bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić u korupcijskoj aferi u kojoj je uhićen po nalogu USKOK-a odlučio je negirati krivnju. On kao predsjednik uprave, ispričao je istražiteljima, samo je potpisivao odluke o odoabiru najpovoljnih ponuđača. Uvjeravao je čak kako nikada nije odbio niti jednu odluku potpisati.

USKOK tvrdi da je Škorić primao nagrade kao protuuslugu za poslove koje će Hrvatske ceste sklopiti s Osijek Koteksom, koji je onda, kako smo već javljali angažirao Structivo kao podizvođača. Ti su radovi bili ukupno vrijedni 10 milijuna eura.

Prema rješenju o provođenju istrage sporno je što Structivo nije imalo sve reference za izvođenje radova na bukobranima. Sumnja se zato da je Josip Škorić na zahtjev Zorana Škorića promijenio uvjete natječaja i prilagodio plaćanje radova na osječkoj obilaznici upravo tvrtki Sandre Bajtl.

USKOK ima desetke svjedoka, a među njima su, doznajemo, brojni zaposlenici Hrvatskih cesta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!