Zdravstvo i socijala u fokusu Točke na tjedan

Vijesti 18. velj 202313:51 0 komentara
N1

Priča o zagrebačkoj odvjetnici Lini Budak malo koga je ostavila ravnodušnim, a hrvatsko javno zdravstvo, ako to već nisu učinili slučajevi Čavajda I Matijanić, razgolitila je do kraja. Sedam mjeseci teško bolesna žena čekala je zagubljeni nalaz, dijagnoza joj je priopćena uz pozadinske zvukove utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, a ministar ne da joj se nije ispričao, nego se čak zapitao ima li neke dodatne motive...

Kako se osjeća kao pacijentica i građanka i koje još mogućnosti ima na raspolaganju, u Točki na tjedan govori Lina Budak.

Baš kao i zdravstvo u kojem se spremaju prosvjedi, sustav socijale je pred pucanjem. Samo što za razliku od doktora, socijalni radnici ne smiju javno govoriti, a u Centre koji su prijavili probleme, Ministarstvo je poslalo inspekcije. Što je donio novi ustroj sustava socijalne skrbi, kako funkcioniraju Centri i socijalni radnici koji nemaju kamo izdvojiti djecu iz nasilnih obitelji? O ovoj temi u TNT-u govore predsjednica Udruge socijalnih radnika Štefica Karačić i stručnjakinja za socijalne politike Diana Topčić Rosenberg.

O burnom saborskom tjednu u kojem je povjerenje dobila državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, a izgubila dosadašnja predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković, u TNT dvoboju govore Nikola Mažar (HDZ) i Sandra Benčić (Možemo).

O najavljenim izmjenama ZKP-a i drugim aktualnim temama tjedna govore kolege novinari Maja Sever (Sindikat novinara) i Hrvoje Krešić (Nova TV).

U TNT-u emitiramo i dio serijala Glasači 2024 autorice Ivane Dragičević koji se, u ovoj epizodi, bavi društvenim mrežama.

Budite uz TNT i Milu Moralić i ovu nedjelju od 9 do 12, samo na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!