Zekanović kaže da podržava Primorca, opet spomenuo “Kremljenka”

Vijesti 01. kol 202413:48 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) Hrvoje Zekanović izjavio je u četvrtak da ta stranka na predsjedničkim izborima podržava Dragana Primorca, za kojeg je rekao da je prozapadno orijentiran dok je Zoran Milanović "miljenik Kremlja".

Dragan Primorac ima dovoljno političke snage i mudrosti da s predsjedničkog trona skine Zoran Milanovića i čvrsto smo uvjereni u njegovu pobjedu”, rekao je Zekanović na konferenciji za novinare.

Za Primorca je rekao kako dolazi iz autentičnog konzervativno desnog političkog spektra, te da je prozapadno orijentiran sa čvrstim vezama u SAD i Izraelu, a Hrvatska kao zemlja Zapadne alijanse treba upravo takvog predsjednika.

“Milanović je miljenik Kremlja, ima nadimak ‘Kremljenko’ i ne bi me čudilo da se Putin i njegova ekipa upletu u izbore na strani Milanovića”, kaže Zekanović.

Što se tiče reakcije Andrije Hebranga, koji je istupio iz HDZ-a zbog Primorčeve kandidature, Zekanović smatra da Hebrang “možda nosi gorak okus” zbog neuspjeha na predsjedničkim izborima 2010. godine, kada se Primorac natjecao protiv Hebranga kao kandidata HDZ-a.

Također je odbacio optužbe da Primorac nije sudjelovao u Domovinskom ratu nego je otišao u SAD, ustvrdivši kako je Primorac kroz znanstvenu karijeru i razvijene veze na Zapadu sudjelovao u obrani Hrvatske.

“Ako je Primorcu krimen što nije dovoljno sudjelovao u obrani Hrvatske, onda će sigurno pobijediti Milanovića koji je u to vrijeme bio u Hrvatskoj, a nije sudjelovao u Domovinskom ratu. To su dvostruki kriteriji,” poručio je Zekanović.

Komentirajući najavu kandidature Marije Selak Raspudić, Zekanović je ustvrdio kako je ona “kandidat junior Zorana Milanovića” jer “želi desne glasove oduzeti Primorcu i kasnije ih pokloniti Milanoviću”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare