
Povrće s vrhnjem i parmezanom zapečeno u pećnici
Sastojci:
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 2 glavice luka
- 150 g graška
- 2 mrkve
- 3 jaja
- 250 ml neutralnog vrhnja
- 50 g rendanog parmezana
- sol, papar
- čili u prahu
Priprema:
Zagrijati pećnicu 180 stupnjeva
Papriku očistiti i i iseći na komade. Luk iseći na deblje kolutove, a šargarepu na štapiće.
Procijediti grašak,ukoliko je iz konzerve, a ako je svjež ili zamrznut prvo ga treba skuhati.
Grašak pomiješati s ostalim povrćem i poredati u nauljeni lim ili vatrostalnu posudu.
Umutiti jaja, dodati vrhnje i parmezan, sve posoliti i popapriti.
Za one koji volje ljuto dodati čili. Preliti povrće i zapeći u pećnici, oko 25 minuta.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare