Mekan i ukusan desert preliven čokoladom.
Sastojci:
– 250 g maslaca
– 250 g šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
– 5 jaja
– 250 g brašna (T–400)
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 5 žlica mlijeka
– 250 g oraha, badema, ili kokosovog brašna, po izboru
– 100 g crne čokolade
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.
Kalup za kuglof premazati maslacem, pa posuti malo brašna ili mljevenih badema.
Pjenasto umutiti maslac, šećer, vanilin šećer i jaja.
Pomiješati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno umiješati u smjesu, malo-pomalo, uz postupno dolijevanje mlakog mlijeka.
Samljeti orahe (ili orašaste plodove po izboru). Dodati ih u tijesto, izmiješati i staviti u kalup.
Peći oko 60 minuta.
Izvaditi gotov kolač iz kalupa i ostaviti ga na rešetki za kolače da se ohladi.
Čokoladu izlomiti na krupnije komade i istopiti je na pari.
Uzeti kuhinjsku četkicu i premazati kolač rastopljenom čokoladom.
Kolač izrezati i servirati.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.