
Fino mekano pecivo fantastičnog ukusa.
Sastojci:
- 200 g zamrznutog lisnatog tijesta
- 1 manji luk
- 100 g kuhane šunke
- 100 g šampinjona
- 1 žlica maslaca
- 150 g vrhnja
- 1 žličica jestivog skroba
- 1 jaje
- naribani muskatni oraščić
- sol, papar
Priprema:
Lisnato tijesto odmrznite.
Luk izrežite na kockice, šunku i šampinjone usitnite i sve zajedno dinstajte na maslacu oko pet minuta.
Dodajte vrhnje, zakuhajte, umiješajte skrob i začinite.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
Tijesto razvucite na dvostruku dužinu. Izrežite trokutovee, smjesu stavite na njih, rubove premažite umućenim jajem i zamotajte.
Zatim premažite jajem kroasane i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare