Fino mekano pecivo fantastičnog ukusa.
Sastojci:
– 200 g zamrznutog lisnatog tijesta
– 1 manji luk
– 100 g kuhane šunke
– 100 g šampinjona
– 1 žlica maslaca
– 150 g vrhnja
– 1 žličica jestivog skroba
– 1 jaje
– naribani muskatni oraščić
– sol, papar
Priprema:
Lisnato tijesto odmrznite.
Luk izrežite na kockice, šunku i šampinjone usitnite i sve zajedno dinstajte na maslacu oko pet minuta.
Dodajte vrhnje, zakuhajte, umiješajte skrob i začinite.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
Tijesto razvucite na dvostruku dužinu. Izrežite trokutovee, smjesu stavite na njih, rubove premažite umućenim jajem i zamotajte.
Zatim premažite jajem kroasane i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
Dobar tek!