Recept: Rižoto s paprikom i sirom

Cooking 30. ruj 202022:22 > 22:35
Shutterstock

Kremasti rižoto s povrćem.

Sastojci:

– 1 glavica crnog luka

– 4 žlice maslaca

– 250 g riže

– 500 ml goveđe juhe

– 1 žličica papra u prahu

– 1 žličica kima

– 1 žličica umaka Worchester

– 400 g crvene, žute i zelene paprike

– 80 g ovčjeg sira

– sol

Priprema:

Sitno isjeckati luk, pa ga prodinstati na žlici maslaca.

Zatim, dodati rižu i kratko sve zajedno prodinstati.

Doliti vrelu juhu u rižu pa začiniti paprom, kimom, umako Worchester i solju.

Rižu poklopiti i na umjerenoj temperaturi kuhati oko 20 minuta, sve dok ne ispari sva tekućina.

U međuvremenu oprati i očistiti paprike i svaku izrezati po pola.

Zatim izrezati paprike na uske trake, pa dinstati oko tri minute na tri žlice vrelog maslaca.

Vilicom rastresti ocijeđenu rižu i dodati papriku izrezanu na trakice. Nakon toga naribati sir i posuti po jelu.

Ukrasiti listovima metvice ili bosiljka, ili nekim drugim zelenim začinskim biljem.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.